Google, Andromeda işletim sistemli tablet-dizüstü melezi geliştiriyor

Google, Andromeda işletim sistemli tablet-dizüstü melezi geliştiriyor

Chromebook'ların internet tabanlı işletim sistemi Chrome OS ve mobil sektörün hakimi Android ile yeni bir ekosistem oluşturmayı planlayan Google, Android Police'nin son iddiasına göre önümüzdeki yıl bu yazılımdan gücünü alan bir melez tablet piyasaya sürecek.

Andromeda olarak bilinen yeni işletim sistemi, Chrome OS özelliklerinin entegre edildiği Android platformu olarak nitelendiriliyor. 4 Ekim'deki büyük tanıtım etkinliğinde ilk detaylarının paylaşılabileceği belirtilen platform, Android Police sitesinin iki farklı güvenilir kaynağına dayandırdığı haberine göre Bison kod adlı bir tablet-dizüstü meleziyle birlikte sunulacak. Çıkış tarihi için 2017 üçüncü çeyreği işaret ediliyor.

12,3 inç dokunmatik ekran, Intel m ya da i3 serisi işlemci, 8/16 GB RAM, 32/128 GB hafıza, USB-C portu, 3,5 mm ses jakı, 10 saat kullanım süresi ve 10 milimetreden daha ince bir hibrit tasarım kasaya sahip olacağı ileri sürülen Bison, büyük ihtimalle Lenovo Yoga tarzı katlandığında tablete dönüşen bir dizüstü olacak. Piyasadaki rakiplerinden çok daha ince yapısı ve stylus kalem odaklı kurumsal uygulamalarıyla farkını ortaya koyacağı belirtilen melez aygıt için 799 dolarlık bir fiyat düşünülüyor.

Google'nin uzun vadede yeni yazılım ekosistemi Andromeda için Bison ile başlayıp farklı segmentlere ulaşacak bir ürün serisi meydana getirmeyi planladığı belirtiliyor. Henüz yazılımın kabiliyetleri hakkında fazla bilgi sahibi olmasak da Google ile yakınlığı olan kaynaklar, yakın zamanda yazılım konusunda büyük değişikliklerin hayata geçirileceği konusunda hemfikir.



Eklenme tarihi: 26.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler