Google Android'i yaptı Samsung akıllı telefonlarıyla kârın sahibi oldu

Google Android'i yaptı Samsung akıllı telefonlarıyla kârın sahibi oldu

Agresif satış politikası, birbiri ardına her kesim için sunduğu akıllı telefonlarıyla satış rakamlarında sürekli olarak rekor sayılara ulaşan Samsung, Android ekosisteminden elde edilen kârda da inanılmaz bir paya sahip olarak başka bir rekora daha ismini yazdırmayı başardı.

Strategy Analytics tarafından hazırlanan rapora göre, Android işletim sistemine sahip cihazlar 5.3 milyar dolar kâr elde ederken bu kârın yüzde 95 ile 5.1 milyar doları Samsung’a ait. Raporu hazırlayan uzmanlar bunun en büyük nedeninin Samsung’un tanıtım stratejisi, pazarlama teknikleri ve ürün çeşitliliği olduğunu belirtirken LG yüzde 2.5 paya sahip. Diğer Android üreticileri ise toplamda sadece yüzde 2.7’lik bir oranda bu pastadan pay alabildiler.

Akıllı telefonda elde edilen toplam kâr 12.5 milyar dolar olurken bu payın yüzde 43’ Android işletim sistemli cihazlara ait ve bu payın da yüzde 30.8’i Samsung’a ait. Yine ilginç bir istatistik ise uzmanların belirttiğine göre Android işletim sisteminin sahibi Google’ın bu ekosistem içindeki kârı, Samsung’tan daha az.



Eklenme tarihi: 17.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler