Android Wear platformunun ilk büyük güncellemesi yayımlandı

Android Wear platformunun ilk büyük güncellemesi yayımlandı

Resmi Android blog sitesinden bir açıklama paylaşan Android Wear platformunun ürün müdürü Kenny Stoltz, giyilebilir elektroniklere yönelik yazılımın ilk büyük güncellemesini dağıtmaya başladıklarını ilan etti. Android 4.4W.2 işletim sistemi versiyonunu beraberinde getiren güncelleme, birinci nesil akıllı saatlere olduğu kadar piyasaya yeni sürülecek saatlere de fonksiyonellik bakımından etki edecek.

İlk dahili GPS modülüne sahip Android saati Sony SmartWatch 3'ün çıkışıyla aynı zamanda dağıtımı gerçekleştirilen yükseltme, akıllı saatlere GPS desteği, Bluetooth kulaklık bağlayarak saat hafızasındaki müzikleri çevrimdışıyken dinleyebilme imkanı ve birtakım düzenlemeleri beraberinde getiriyor. Kullanıcıların merakla beklediği özel saat arayüzleri, maalesef 4.4W.2 güncellemesinde mevcut değil. Ancak önceki Android Wear açıklamasında Google, yıl sonuna kadar yayımlanacak ikinci büyük yükseltmenin özel saat yüzlerine destek sunacağını müjdelemişti.

Android Wear için Play Store'deki ilk düzenlemesini yazın yapan arama motoru devi, şimdiden uyumlu uygulama ve yeniden düzenlenen içeriklerin on binlere ulaştığını ifade ediyor. Bu sebeple Android Wear kategorisini sekiz yeni alt kategoriye bölen firma, uygulamaların daha kolay bir şekilde bulunabilmesi için çalıştığını bildirdi.



Eklenme tarihi: 25.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler