Google'nin giyilebilir cihaz platformu Android Wear detaylandı

Google'nin giyilebilir cihaz platformu Android Wear detaylandı

Giyilebilir elektronik cihazlar için özelleştirilmiş bir Android SDK'sı hazırladığı bilinen Google, mobil pazardaki en büyük üreticileri bir araya getiren Android Wear platformunu resmen duyurdu. İnsana daha yakın mobil aygıtların gerek duyabileceği yazılım özelliklerini yapısında barındıran yeni API'ların mevcut olduğu Android Wear SDK'sı geliştiricilerin kullanımına sunuldu bile. Android Wear ekosistemi ilk olarak, Google'nin böyle bir hamle yapmasındaki başlıca neden olan akıllı saat pazarına yönelik cihazlarla tüketicilere hizmet vermeye başlayacak.

Yazılım devinin Google Now adlı sanal yardımcı servisi üzerine inşa edilen Android Wear, kullanıcılara akıllı saatiyle sesli iletişim kurabilme imkanı tanıyacak. Wear saate sahip tüketici, herhangi birşey öğrenmek istediğinde aygıta "OK, Google" diyerek sorusunu yöneltebilecek, soruya karşılık bir cevap alabilecek ya da saat ekranında istenilen bilginin mevcut olduğu yeni bir pencere açılabilecek, saatin bağlı olduğu cihaz veya cihazlara sesli olarak komut yollanabilecek. Kare ve yuvarlak yapıda iki farklı ekran tipine destek sunan Android Wear platformu, tüm bu fonksiyonları sayesinde kullanıcılarına bilgiye daha hızlı ulaşma fırsatı sağlamış olacak.

ASUS, HTC, LG, Motorola, Samsung gibi mobil cihaz üreticileri, Qualcomm, MediaTek, Intel, Broadcom, MIPS by Imagination Tech çip üreticileri ve Fossil Group gibi moda firmalarının öncülük edeceği Android yüklü giyilebilir cihaz akımı, önümüzdeki ay resmen başlayacak. İlk akıllı saatlerin LG ve Motorola tarafından piyasaya sürüleceği kesinleşti bile. Dilerseniz aşağıdaki tanıtım videolarını izleyerek Android'li yeni nesil saatlerin ne gibi işlevlere sahip olacağını öğrenebilirsiniz.





Eklenme tarihi: 19.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler