Google akıllı saatleri 2017 ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek

Google akıllı saatleri 2017 ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek

Kurduğu yeni donanım departmanıyla Android ekosistemini kendi markasını taşıyan ürünlerle beslemeyi amaçlayan Google, ilk iş olarak Nexus serisini iptal edip Pixel telefonlarını tasarladı. Sonraki adımın ne olacağı ise Evan Blass sayesinde bugün ortaya çıktı. Temmuzda Android Police sitesinin ilk detaylarını paylaştığı Nexus saatleri, gelecek yıl Google markasıyla piyasaya sürülecek.

Angelfish ve Swordfish kod adlarıyla yürütülen Android Wear 2.0 işletim sistemli saat projeleri, akıllı saat piyasasının şimdiye kadar görmüş olduğu en yüksek donanımsal kabiliyete sahip ürünleri geliştirmeyi amaçlıyor. Bunun için zarif tasarımlı ve daha küçük boyuttaki Swordfish ile birlikte tamamen bağımsız bir mobil cihaz olarak kullanılabilecek Angelfish modeli üzerinde çalışan Google, Android saat standartlarını bu ürünlerle yeniden belirleyecek.

Bluetooth, Wi-Fi, GPS, LTE desteği, kalp atış hızı sensörü ve bağımsız uygulama desteği gibi özellikleri bünyesinde barındıracağı ileri sürülen Angelfish, 14 mm kalınlığında ve 43,2 mm genişliğinde yuvarlak ekranlı bir kasaya sahip olacak.

Akıllı saatlerin 2017 ilk çeyreğinde satışa sunulacağını bildiren Evleaks, yazılım tarafında yine Google Asistant servisinin ön plana çıkacağını haber veriyor.



Eklenme tarihi: 14.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler