Android One cihaz programı duyuruldu

Android One cihaz programı duyuruldu

Android işletim sisteminin ilk yıllarında başlatılan Nexus programı, platformun patronu konumundaki Google'ye donanım piyasasını da yönlendirme imkanı tanıdı. Geçen sene ortaya çıkan Google Play Edition programı ise, popüler telefonların Nexus serisi gibi saf Android tecrübesi yaşatabileceği bir ekosistem oluşturdu. Bununla da yetinmeyen Google, bugün üçüncü cihaz sertifikalama programını gün yüzüne çıkardı.

1 milyar aktif kullanıcıya ulaşarak her zaman hedefinde olan sonraki bir milyar tüketiciye ulaşmaya başlayan internet devi, şimdi de gözüne geri kalan 5 milyarlık popülasyonu kestirdi. Hedefine ulaşabilmek için bütçe dostu cihazlara ev sahipliği yapacak bir program inşa eden Google, I/O 2014 konferansında Android One sistemini detaylandırdı. Ucuz telefonları direk Google tarafından dağıtılacak en güncel Android yazılımıyla buluşturacak olan Android One, ucuz olmasına rağmen her zaman güncel kalacak bir telefon hayalini mümkün kılacak.



Çalışmalarına nüfusun %80'inden fazlası akıllı telefon erişimine sahip olmayan Hindistan'da başlayacak olan Google, yukarıda gördüğünüz Micromax telefonuyla tüketicileri Android ile buluşturacak. 4,5 inç ekran, çift SIM kart desteği, microSD kart yuvası, FM radyo gibi özelliklere sahip ilk Android One telefonu, 100 dolardan daha ucuz fiyatlandırılacak.

Micromax'ın yanı sıra Karbonn ve Spice adlı diğer Hindistan merkezli üreticiler de Android One sertifikalı akıllı telefonlar geliştirip sonbaharda satışa çıkaracak. Önümüzdeki yıl Hindistan dışındaki ülkeler de Android One cihazlarıyla buluşmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 25.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler