Android N işletim sistemi duyuruldu, ön inceleme sürümü yayımlandı

Android N işletim sistemi duyuruldu, ön inceleme sürümü yayımlandı

Mayısta düzenlenecek büyük geliştirici konferansı Google I/O 2016 kapsamında tanıtılması beklenen sonraki Android sürüm güncelleştirmesi, bugün sürpriz bir şekilde resmiyet kazandı. Tıpkı Marshmallow güncellemesinde olduğu gibi ne kod adı ne de sürüm numarası paylaşılan yazılım, şimdilik Android N olarak yalnızca geliştiriciler tarafından kullanılabilecek.

Çoklu görev ve uyarı merkeziyle alakalı önemli yenilikleri beraberinde getiren Android N'nin başlıca özellikleri şöyle:

Çoklu pencere: Artık işletim sistemi seviyesinde çoklu pencere özelliğine sahip olan Android platformu, geçen sene ertelenen bu çoklu görev özelliğini bu yıl tüketicilerle buluşturacak. Çoklu görev ekranından seçilen iki uygulama aynı anda ekrana yansıtılabilecek.

Gelişmiş uyarı merkezi: Uyarı merkezine entegre edilen yeni fonksiyonlar sayesinde gelen mesajlara direk uyarı çubuğundan yanıt vermek ve çoklu uyarılardan her biri için farklı işlem yapmak mümkün.

Enerji tasarrufunu artıran yeni Doze Mode: Ekran kapandığında enerji tüketimini ciddi oranda azaltan Doze Mode özelliği, Android N ile tasarrufu daha da artırmayı başarıyor. Ayrıca bellek kullanımında da yeni önlemler alınmış.

Android Beta Programı: Deneme sürümlerini tecrübe etmek isteyen kullanıcılar Android Beta programı sayesinde Google'den alacakları OTA güncellemeleriyle son sürüm Android'i ilk tecrübe edenler arasında yer alacak.

Yaz aylarında stabil seviyeye ulaşacak olan Android N, 18-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Google I/O 2016 geliştirici konferansında tüm detaylarıyla gün yüzüne çıkarılacak. General Mobile 4G ve Nexus cihazları, ön inceleme sürümü olarak yayımlanan imaj dosyalarıyla bugünden itibaren Android N'nin geliştirilmesinde etkin rol oynayacak.



Eklenme tarihi: 9.03.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler