Google, yeni bir Android L deneme sürümü yayımladı

Google, yeni bir Android L deneme sürümü yayımladı

Google, son geliştirici konferansında resmen detaylandırdığı yeni Android sürümü için ilk güncellemesini yayımladı. LPV79 yapı numarasıyla yayımlanan Android L adlı versiyonun ilk geliştirici ön inceleme versiyonu, bugünkü LPV81C numaralı deneme sürümü güncellemesiyle ilk kez yazılım yükseltmesi aldı.

Material Design adı verilen yepyeni bir tasarım anlayışıyla dizayn edilen Android 5.0, sonbaharda ilk stabil sürümüyle Nexus cihazlar için dağıtılmaya başlayacak. İşletim sistemi güncellemesi, Google destekli Nexus, Play Edition ve Motorola çözümleri dışındaki akıllı telefon ve tabletler için en erken Aralık 2014'te hazır olacaktır. Tüm cihazlara çoklu kullanıcı desteği getireceği öğrenilen L kod adlı yazılımın gerçek adı ve sürümü numarası da sonbaharda, muhtemelen ekim sonu - kasım başında kesinleşmiş olacak.

Nexus 5 ve Nexus 7 2014'ü kapsayan geliştirici ön inceleme programı, bu güncellemeyle Google Fit desteği kazandı. Sağlık ve fitness verileriyle alakalı bir API topluluğu olarak bilinen Google Fit, Android'li cihazlar ile sağlık aksesuarları arasındaki iletişimi bir üst seviyeye çıkaracak. Sürümün indirme bağlantılarına Google Developers sitesinden ulaşabilirsiniz. Yazılımları cihazınıza yüklemek için format gerekebileceğini belirtelim.



Eklenme tarihi: 7.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler