Yeni tasarımıyla Google Android L klavyesini şimdi deneyin

Yeni tasarımıyla Google Android L klavyesini şimdi deneyin

Mobil sektörde donanım ve yazılım tasarımlarıyla adından söz ettiren Android takımının dizayn sorumlusu Matias Duarte, 2010'da başladığı görevindeki en büyük değişime imza atıyor. Quantum Paper kod adıyla bilinen Material Design isimli yeni bir tasarım anlayışı geliştiren Matias, Android platformunun son sürümünü bu anlayışa göre şekillendirmiş. Android L ile benzersiz bir görünüme sahip olacak cihazlar, aynı zamanda yepyeni bir sanal klavyeyi de beraberinde getirecek.

Yeni dizayn anlayışından nasibini alan Google sanal klavyesi, 3.1 versiyonlu yeni sürümünde Material Design adlı üçüncü bir renk seçeneği bulunduruyor. Yukarıda gördüğünüz bu klavye arayüzü, sade yapısı ile dikkat çektiği gibi karakterler arasında herhangi bir boşluk içermemesi sayesinde yeni minimalist tasarım diline de ayak uyduruyor. Sesle yazma gibi bazı fonksiyonların yer değiştirdiği yeni sanal klavye, kullanıcıların geribildirimlerine göre, oldukça hızlı bir yazma deneyimi de sunuyor.

Material Design temalı yeni Google Keyboard 3.1 sürümünü buradan indirebilirsiniz. Android 4.0 ve üstü sürümlere sahip aygıtlara kurulabilecek bu APK dosyasını yüklemeden önce mevcut Google Keyboard uygulamasını kaldırmanız gerekiyor.



Eklenme tarihi: 27.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler