Google, Android güncellemelerini hızlandıracak yeni bir planla geliyor

Google, Android güncellemelerini hızlandıracak yeni bir planla geliyor

Google, tüm çabalarına rağmen Android ekosisteminde yeni sürüm güncelleştirmelerinin mevcut cihaz sahiplerine daha kısa sürede ulaştırılmasını mümkün kılamadı. Giderek daha kötüye giden yazılım dağıtım faaliyetleri, aylardır üreticilerin kullanımında olan Android 6.0 Marshmallow sürümünün yalnızca %7,5 kullanım oranı yakalayabilmesiyle dibe vurdu. Daha önce her yeni cihazın piyasaya sürüldükten sonra takip eden 18 ay boyunca en güncel Android sürümüne yükseltilmesini zorunlu kılan Android Update Alliance ile güncellemelere belirli bir standart getirmek için uğraşan Google, bu defa daha farklı bir yöntemle platformun vahim problemine çözüm olmaya çalışacak.

Bloomberg'in şirket içerisindeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Google bünyesinde üreticilerin yeni Android sürümlerini ne kadar kısa sürede müşterilerine teslim ettiklerini ölçümleyen bir sistem oluşturulmuş. Tüm Android üreticilerini güncellemelerde başarılarına göre bir sıralamaya tabi tutan firma, şuan için şirket içerisinde paylaştığı sıralamayı başarılı üreticilerin tanıtımını yapmak ve başarısızları ortaya çıkarmak adına yakın zamanda teknoloji dünyasıyla da paylaşmayı planlıyor.

Android N sürümünün final seviyeye ulaşmasından evvel yayımlanacak olan üretici sıralamasının yeni yazılımın tüketicilere ulaştırılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.



Eklenme tarihi: 26.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler