Google, Android Device Manager hizmetini duyurdu

Google, Android Device Manager hizmetini duyurdu


Piyasaya sürüldüğünden beri resmi bir cihaz kontrol sisteminden yoksun olan Android işletim sistemi, nihayet beklenen nitelikte bir destek servisine kavuşuyor. Resmi Android blogu üzerinden Android Device Manager adını verdiği yeni hizmetini duyuran Google, ay sonuna kadar faaliyet göstermeye başlayacak yönetici sistemin nasıl işleyeceğine dair önemli detaylar paylaştı.

Google hesabıyla giriş yapılmış; Android 2.2 Froyo ve üstü işletim sistemi versiyonuna sahip cihazlarla uyumlu Android Device Manager, internet sitesinin yanı sıra aygıtlarda bir uygulamayla idare edilebilecek. Bu uygulama, neredeyse ekosistemin tüm donanımlarına Google Play Store'nin bir parçası olarak dağıtılacak. Geçen hafta Verify Apps adını verdiği kötü amaçlı yazılım tarayıcısını aynı şekilde cihaz sahiplerine dağıtan internet devi, yeni hamlesiyle platformun güvenli kullanım imkanlarını daha da artırmış olacak.

Halihazırda iOS ve Windows Phone gibi sektörün diğer önemli işletim sistemleri Apple, Microsoft tarafından sağlanan cihaz kontrol ve takip sistemlerine sahipken; Google, daha önce Android için bu tür bir program devreye sokmamıştı. Coğrafi yazılımlarıyla sorunsuz bir mobil cihaz bulma hizmeti sağlayacağından şüphe duyulmayan internet devi, sessiz moddayken dahi en yükses sesle aygıtı çaldırma, konum tespiti ve uzaktan veri silme fonksiyonlarıyla servisi çok yakında dağıtmaya başlayacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 3.08.2013
Kaynak: Resmi Android Blogu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler