Android işletim sistemi arabalara geliyor

Android işletim sistemi arabalara geliyor

Bir milyardan fazla aktive edilmiş cihazı bünyesinde barındıran Android işletim sisteminin son dönemde sıkça bahsedilen araba pazarına giriş hamlesi nihayet resmiyet kazandı. Bugün yayımladığı basın duyurusuyla Open Automotive Alliance (OAA) birliğini oluşturduğunu ilan eden Google, üye sayısı zamanla artması beklenen bu topluluğun amacı ve kurucu ortaklarını açıkladı.

Audi, General Motors (GM), Honda, Hyundai gibi otomotiv devlerinin kuruculuğunu üstlendiği ortaklıkta, araç içi sistemlere ilgisi son yıllarda iyiden iyiye artan diğer bir kurucu üye NVIDIA, geliştirilecek sistemlere güç verecek yongalardan sorumlu olacak. İlk olarak yeni nesil arabalardaki eğlence sistemlerine göz diken ve akıllı araç gösterge paneli gibi donanımlar için araştırma-geliştirme faaliyetleri yürüteceğini ifade eden oluşum, 1 milyardan fazla vasıtaya sahip otomotiv sektörünün günümüzdeki diğer donanım platformlarıyla daha iyi bağlantı sağlayabilmesi için çalışacak.

Otomobil ve mobil cihazlar arasındaki iletişimin sorunsuz ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi için zaten milyonlarca kullanıcı tarafından benimsenen Android işletim sistemini aracı tayin edecek olan OAA, tüketicilerin sürüş deneyimini artırmanın yanı sıra daha güvenilir hale getirmenin de yollarını arayacak. Android ekosistemini araçlara yönelik düzenlemelerle güncelleyeceği bildirilen Google, mobil uygulamalar için araç modu desteğini mümkün kılarak eğlence ve iletişim sistemlerini telefon ve tablet bilgisayarlardakine benzer düzeyde bir yazılım çeşitliliğiyle platformuna entegre edecek.

Android işletim sistemi ve NVIDIA Tegra yongalı ilk araç içi eğlence, iletişim sistemleri, 2014'ün sonlarına doğru yollara çıkacak otomobillerle ilk kez tüketicinin beğenisine sunulacak.



Eklenme tarihi: 6.01.2014
Kaynak: Open Automotive Alliance

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler