Google, Android 5.0 sürümünü doğruladı

Google, Android 5.0 sürümünü doğruladı

Büyük geliştirici konferansı I/O 2014'e iki haftadan kısa süre kalan Google, büyük ihtimalle bu etkinlikte sonraki büyük Android güncellemesini tanıtacak. Henüz hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız platformun 12. büyük versiyon ailesinin ortaya çıkan son veriler ışığında Android 5.0 olarak isimlendirileceği iddia ediliyor. Firmanın geçmişte vermiş olduğu gizli işaretlere dayandırılan bu iddia, Google'nin resmi Twitter hesabında paylaştığı yukarıdaki görsel üzerine konuşulmaya başladı.

Google Now hizmetinin Dünya Kupası ile alakalı kart güncellemesini gösteren bu görüntüde, sağ üstteki saatin "5.00" olarak ayarlandığı görülüyor. Bu temsili saat göstergesini daha önce birkaç kez daha kullanan Google, Gingerbread sürümünden beri Nexus cihazlarına ait basın görsellerinde aygıtın yazılım versiyonuna işaret ediyor. Aşağıda bulabileceğiniz Nexus ailesinin resmi görüntülerinden derlenmiş fotoğraf, Android 2.3'ten 4.4'e kadar tüm versiyonların nasıl basın görsellerine saklandığını ortaya koyuyor.

Mountain View merkezli internet devinin buna benzer bir güncelleme işareti, Android 4.4.3 yayımlanmadan önce paylaşılan yeni arama ekranıyla verilmişti. iOS, Android ve internet uygulamalarını kapsayan Quantum Paper adlı yeni bir kullanıcı arayüzü anlayışı geliştiren Google, bir başka iddiaya göre ise, bu arayüz dizayn anlayışını Android'in yeni dağıtımıyla mobil sektöre entegre etmiş olacak. Şimdilik kesin bir bilgiyle ispat edilemeyecek bu söylentilere haziranın son haftasında San Francisco'da düzenlenecek I/O 2014 konferansında nokta konulacak.



Eklenme tarihi: 12.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler