Google'den yeni sohbet ve görüntülü görüşme uygulamaları: Allo, Duo

Google'den yeni sohbet ve görüntülü görüşme uygulamaları: Allo, Duo

Bugün Google'nin merkez kampüsüne ev sahipliği yapan Kaliforniya'nın Mountain View şehrindeki denize nazır amfitiyatroda Google I/O 2016 etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi. Bir geliştirici konferansı olan organizasyon, internet devinin mobil platformlardaki Google uygulamasına kazandırdığı yeni dijital asistan özellikleri tanıtılırken iki de yeni haberleşme uygulaması duyuruldu.

Anlık mesajlaşma için Allo, görüntülü görüşme içinse Duo olmak üzere iki yeni mobil iletişim servisi geliştiren firma, Google Talk servisini mobil ekosistemleri de kapsayacak şekilde Hangouts olarak güncellediğinden beri kullanım değerlerinde beklediği yükselişi bir türlü yakalayamamıştı. Allo ve Duo ikilisinin mobilde aranan taze kan olup olamayacağını bu yaz öğreneceğiz.

Her ikisi de sohbet güvenliği açısından şifrelenmiş halde veri alışverişi gerçekleştiren uygulamalardan anlık mesajlaşma odaklı Allo, Google entegreli olması sayesinde bilgi paylaşımında rakipleriyle kıyaslanamayacak bir tecrübe vaat ediyor. Youtube videolarının direk sohbet ekranında oynatılabildiği Allo, Google yapay zekasıyla entegre olduğundan karşı taraf bir soru sorduğunda bu soruyu anlayıp hızlı cevaplar listeleyerek birini seçerek pürüzsüz bir sohbet deneyimi sağlamayı umuyor. Ayrıca Google Fotoğraflar servisinden alışık olduğumuz görüntülerdeki nesneleri algılama fonksiyonu da yine Allo'da hızlı cevap işlevi için arkaplan oluşturuyor.

Oldukça sade bir arayüze sahip olan Duo ise, mobile özel bir görüntülü görüşme uygulaması. Gelen çağrıları ve çağrıyı yollayan kişinin o andaki görüntüsünü kilit ekranınıza yansıtarak sohbete başlamadan önce görüşme hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayan uygulamanın sıkıntılı internet bağlantılarında bile sorunsuz bir video aktarımı gerçekleştirebildiği iddia ediliyor. Ancak Duo'nun şuan için video konferans özelliği bulunmuyor.

Google, mobil uygulama pazarındaki yeni kozlarını bu yaz Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunacak. Öncesinde beta sürümlerinin mobil cihaz sahipleriyle paylaşılacağı tahmin ediliyor. Bu iki uygulamanın piyasaya sürülmesinden sonra Hangouts'un yine hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor. Zira Allo ve Duo'nun Hangouts'un yerini doldurmak yerine mobilde kullanıcı tabanı oluşturmak üzere geliştirilmiş birer proje olduğu aşikar.



Eklenme tarihi: 18.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler