Discovery Air üreticisi Gionee'den yeni ultra ince telefon geliyor

Discovery Air üreticisi Gionee'den yeni ultra ince telefon geliyor

"Cep telefonu şehri" olarak bilinen Shenzhen merkezli Gionee, bu kentten doğmuş Huawei ve ZTE'nin gölgesindeki yükselişini sürdürüyor. Geçen yıl 25 milyon satışla dünyanın en büyük 10. akıllı telefon üreticisi olmayı başaran firma, ülkemizde General Mobile tarafından yerelleştirilen çözümleriyle faaliyet gösteriyor. Son olarak 5,15 milimetrelik Discovery Air sayesinde GM ile işbirliğini geliştiren Gionee için 2015 ürün yelpazesini tanıtma vakti geldi.

Bugün bir basın açıklaması yayımlayan Çinli akıllı telefon uzmanı, mart başında Barselona'da düzenlenecek MWC 2015 konferansı kapsamındaki tanıtım etkinliğini detaylandırdı. 2014'te Elife S5.5 ile dünyanın en ince akıllı telefonu ünvanını ele geçiren Gionee, bu ünvanı kaybettikten sonra Discovery Air olarak bildiğimiz Elife S5.1 modelini piyasaya sürmüştü. Ancak sırasıyla Oppo, Vivo ve Coolpad firmaları bu rekoru 4,7 mm seviyesine kadar kademeli olarak düşürerek Gionee'nin marka değerini artırmasını sağlayan bu ünvandan fayda sağlamaya çalıştı.

5 milimetre seviyesindeki kalınlıklarda en fazla 2000-2500 mAh kapasiteli bir pil kullanabilen üreticiler, LCD'ye kıyasla çok daha ince yapıdaki AMOLED panelleri tercih etmek zorunda. Gionee'nin ekran tedariği için daha önce Samsung Display ile işbirliğine gittiği biliniyor. Ancak Tianma gibi bazı Çin merkezli panel tedarikçilerinin OLED üretim faaliyetlerine başlaması, nispeten üst düzey bir telefon firması olan Gionee'nin sahip olduğu geniş tedarik zinciri avantajlarını yirtirmesine sebep oldu. Gionee artık her segmentten üreticinin OLED panelli telefonlar üretebildiği bir piyasada rekabet etmek zorunda.

Telefon kalınlığı kadar donanım kabiliyetlerinin de tüketiciye sağlanan mobil cihaz tecrübesinde büyük rol oynadığını ifade eden Gionee küresel pazarlama müdürü, yüksek performansla desteklenmediği sürece daha ince bir telefonun işe yaramaz olduğunu savunuyor. Bu nedenle Shenzhen şehrinin yeni yıldızından agresif hamleler sonucu düşük performans ve pil ömrüne sahip birkaç milimetrelik bir cihaz yerine daha dengeli çözümlerin Mobil Dünya Kongresi sergi alanında yerini alacağı tahmin ediliyor. Potansiyel General Mobile Discovery telefonları olarak görebileceğiniz yeni nesil Gionee modelleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 5.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler