Geohot imzalı TowelRoot ile tüm Android cihazlarını root edin

Geohot imzalı TowelRoot ile tüm Android cihazlarını root edin

Medyaya adını PlayStation 3 ve iPhone ile alakalı çalışmalarıyla duyuran Geohot, Android platformuna yönelik yeni ürününü gün yüzüne çıkardı. Linux kernelinde tespit edilen bir açıktan faydalanan TowelRoot adlı bir araç geliştiren meşhur hacker, neredeyse tüm Android'li cihazlar için kullanılabilecek bir root yöntemi ortaya koymuş oldu.

TowelRoot.com adresinden erişilebilecek araç, S-ON veya sisyem yazma korumasına sahip Moto ile HTC modelleri ve kernel sürüm tarihi 3 Haziran veya sonrası olan yazılımlar hariç neredeyse tüm Android aygıtları için kullanılabiliyor. İlk yapmanız gereken TowelRoot APK dosyasını indirmek ve cihazınıza kurup çalıştırmak. Sonrasında root erişimi sağlamak için uygulamayı çalıştırın ve "make it ra1n" butonuna dokunun. Cihazınız yeniden başlayacak ve root erişimiyle yeniden başlatılacaktır.

Root nedir? Root uygulamaları ve Android platformunda root'un geleceği

Bu araç ile ABD'deki operatörlere ait kırılamayan birçok Samsung modelinde root erişimi mümkün hale geliyor. TowelRoot hakkında daha fazla bilgi için kaynak bağlantısına göz atabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 16.06.2014
Kaynak: XDA-Developers

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

cumhur çiftçi - 18.06.2014 10:21:00
Galaxy S4 telefonum var ve bi işe yaramadı root yapamadı make it ra1n e bastım restart atı kendisi. halen aynı ..
dandik program
Bilal Akgündüz - 18.06.2014 12:58:00
Program kendisi Superuser uygulamasını yüklemiyor bildiğim kadarıyla. İşlemi yaptıktan sonra Play Storeden SuperSU uygulamasını indirin. Düzgün çalışır ve yetki dağıtırsa olmuştur. Hata vermediyse root edilmiştir zaten.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler