Galaxy S3'ün dokunmatik paneli iPhone 5s ve 5c'den daha hassas

Galaxy S3'ün dokunmatik paneli iPhone 5s ve 5c'den daha hassas

Akıllı telefon pazarının büyük oyuncularından Apple'nin yeni akıllı telefonları iPhone 5s, iPhone 5c ve Samsung'un bir sene önceki amiral gemisi Galaxy S III'ü kapsayan yeni bir test çalışması, dokunmatik hassasiyeti hususunda şaşırtıcı gerçekler ortaya çıkardı. Test ve ölçüm otomasyonu odaklı yüksek teknoloji şirketi OptoFidelity, yayımladığı raporda, kendi test ve ölçüm sistemlerini kullanarak bu üç aygıtı test ettiğini beyan etti ve sonuçları teknoloji dünyasıyla paylaştı.

Kendi dokunmatik fonksiyonu test araçlarıyla gerçekleştirdiği testlerde, Galaxy S III'ün kısa süre önce satışa çıkan iPhone 5s ve iPhone 5c'den çok daha hassas bir ekrana sahip olduğunu gözler önüne serdi. Sonuçları yukarıdaki görsel ile birlikte ilan eden Finlandiyalı şirket, yeşil noktaların bulunduğu koordinatta 1 milimetre sınırında dokunuşları algılayabildiğini, kırmızı noktalar ise algılayamadığını gösteriyor. Görüldüğü gibi, üç cihaz da çerçeve etrafından ciddi algılama sorunları yaşıyor. Ancak Galaxy S3 diğer bölümlerde kusursuza yakın hassaslıkta algılama gerçekleştirirken iPhone 5s ve 5c için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.

Ekranın alt-orta bölgesinde yüksek hassaslığa sahip yeni nesil iPhone'ler, üst bölümde çok kötü bir performans ortaya koyuyor. Dokunmatik hassasiyeti konusunda Galaxy S3'ün gerisine düşen cihazlar, sanal klavye üzerindeki testlerde de en büyük rakiplerinden biri karşısında tahmin edilenden daha düşük bir doğruluk sağlayabiliyor.

iOS işletim sisteminin Android platformuna kıyasla dokunmatik panel yoluyla gerçekleştirilen girdileri daha kısa sürede tepki vererek kullanıcıya bir işlem olarak geri sunduğu kabul edilmiş bir gerçek. Buna karşın, donanımsal anlamda dokunmatik hassasiyeti için böyle bir üstünlük bahsetmek güç. Çalışmayla ilgili daha fazla detaya kaynak bağlantısındaki PDF dosyasından ulaşabilir ve Galaxy S3 ile yeni iPhone'ler arasındaki test sonuçlarına göz atabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 28.10.2013
Kaynak: OptoFidelity (PDF)

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler