Galaxy Note telefonları 38 milyon satış barajını aştı

Galaxy Note telefonları 38 milyon satış barajını aştı


Samsung, yeni tablet telefonunun resmi tantım etkinliğinde başarılı ürün serisine ait son satış rakamları ve yakın geleceği kapsayan satış tahminlerini teknoloji medyasıyla paylaştı. Bugün Güney Koreli ETNews tarafından yayımlanan habere göre; şirketin bilişim ve mobil iletişim operasyonlarından sorumlu CEO'su JK Shin, şimdiye kadar 38 milyon Galaxy Note telefonu sattıklarını beyan etti.

İlk Galaxy Note telefonu, IFA 2011'de tanıtıldıktan sonra teknoloji basınında alay konusu olmuştu. 5.3 inçlik dev ekranı, dönemin 3.5-4 inç büyüklüğündeki cihazlarıyla kıyaslandığında gereksiz görülmüş, bünyesinde barındırdığı stylus kalem ile neden yıllar önce rafa kaldırılmış dijital kalem teknolojilerine geri dönüldüğü idrak edilememişti. 2011'in son çeyreğinde piyasaya sürüldükten sonra tahminleri alt üst edecek bir satış performansı ortaya koyan cihaz, telefon-tablet melezi kategorisinin oluşumunda büyük rol oynayacak bir serinin ilk kilometre taşı oldu.

Bir yıldan kısa sürede 10 milyon satan Galaxy Note N7000'den sonra Galaxy Note II duyuruldu. Neredeyse bir yılda iki Note modeli %280 artışla 28 milyon sattı ve serinin toplam satış rakamlarını 38 milyona ulaştırdı.

Açıklamalarına üçüncü melez telefonunun pazardaki satış performansına değinerek devam eden JK Shin, Galaxy Note 3'ün kısa süre içerisinde önceki modellerin başarısını tekrarlayarak 10 milyonun üzerine çıkacağını tahmin ettiğini dile getirdi. 5.7 inç Full HD (1920 x 1080 piksel) Super AMOLED ekran, 1.9 GHz dört çekirdekli Cortex-A15 ve 1.3 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 ile aynı anda çalışabilen sekiz çekirdekli bir işlemci mimarisi, 600 MHz hızında altı çekirdekli yeni nesil ARM Mali-T628 mobil grafik birimi, Exynos 5420 (ikinci nesil Exynos 5 Octa) çipset, 3GB LPDDR3e RAM, 32/64 GB dahili hafıza, 13 MP ana kamera, Ultra HD video kaydı, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 + Low Energy, 3.200 mAh pil, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi ve suni deri arka kapakla donatılan Note 3, bir sene arayla yenilenen serinin telefon kanadında şimdiye kadarki en kayda değer güncelleme olarak nitelendirilebilir.

Daha büyük ekran, depolama alanı, güç ünitesi, daha yüksek çözünürlük, yeni mobil teknolojiler ve gelişmiş dijital kalem teknolojileriyle desteklenen yeni nesil S Pen ile Galaxy Note 3, 25 Eylül'de Türkiye dahil 149 ülkede satılmaya başlayacak. Cihazın dünya genelinde satılacak sürümlerinin büyük bölümünde 4G LTE/LTE Advanced ve daha birçok iletişim teknolojisine destek sunan Qualcomm Snapdragon 800 yongası bulunacak. Çok daha yüksek performanslı bir GPU ve CPU'ya sahip Exynos 5420'li model, öncelikli olarak Türkiye gibi 4G hizmetlerinin bulunmadığı ülkelere dağıtılacak. Note 3'ün ülkemizdeki perakende satış fiyatı hakkındaki gelişmeler için bizi takip edin.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 9.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler