Galaxy Note 7'nin patlama nedeni batarya kaynaklı olmayabilir

Galaxy Note 7'nin patlama nedeni batarya kaynaklı olmayabilir

Batarya patlamalarına sebebiyet veren Samsung'un son Note telefonu resmen satıştan kaldırıldı, fakat cihazın neden patladığı hakkında hala kesin bir açıklama yapılmadı. İlk geri çağırma duyurusunda sorunun Samsung SDI tarafından tedarik edilen bataryalardan kaynaklandığını belirten Güney Koreli üretici, bir süre önce dağıtımına başladığı yeni bataryalı telefonlarda da aynı tür patlamalarla karşılaştı. Sebebi hala belirsizliğini koruyan mobil sektörün bu büyük hadisesine analistlerden cevap gecikmedi.

Patlama sorununun batarya ile alakalı olmadığını ileri süren bir iddiayla okuyucularının karşısına çıkan New York Times, patlamaya Note 7'nin yongasetinde şarj ile alakalı yapılan düzenlemeler sonrası hızlı şarj edilen bataryaların hasar görmesinin yol açtığını iddia etti.

Patlamayı tetiklediği düşünülen bir diğer mevzu ise, cihazın kasa tasarımı yüzünden bataryanın sıkışması. Bataryası değişen ürünlerde de patlamaların görülmesi sonrası sorunun pillerden kaynaklanmadığı kanısı oluşsa da resmi kaynaklardan henüz konuyla alakalı açıklama yapılmadı. ABD, Çin ve Kore'de yetkililerle incelemelerini sürdüren Samsung'un önü alınamayan patlama vakaları sonrası Note markasını tamamen iptal etmeyi düşündüğü ifade ediliyor.



Eklenme tarihi: 12.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler