Galaxy Gear'ın prototip görüntüleri ve bazı teknik özellikleri ortaya çıktı

Galaxy Gear'ın prototip görüntüleri ve bazı teknik özellikleri ortaya çıktı


Samsung'un bu yılki ikinci büyük etkinliği Unpacked 2013: Bölüm 2'ye sadece birkaç gün kaldı. Basına özel bu organizasyonda telefon-tablet melezi Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 12.2'yi tanıtacak üreticinin 2013'teki sıra dışı ürünü Galaxy Gear olacak. Her sene Berlin'deki IFA fuarına yepyeni bir mobil cihaz serisiyle gelen Samsung, akıllı saat piyasasına kuvvetli bir aygıtla giriş yapmayı umuyor.

Uzun süre sonra yeni bir akıllı saat üretmeye karar veren Güney Koreli üretici'nin Gear isimli aygıtına ait eldeki veriler, şimdiye kadar söylentilerden ibaretti. Ancak Samsung tarafından geliştiricilere dağıtılan prototiplerden birini inceleme şansı yaklayan VentureBeat sitesinden Christina Farr, ürüne ait somut bilgiler sunarak gizliliğini uzun süre muhafaza eden akıllı saati resmi tanıtım etkinliğinden önce detaylandırmayı başardı.

Henüz final tasarımının nasıl olacağı bilinmiyen Galaxy Gear, yaklaşık 3 inç büyüklüğünde bir OLED ekran, 4 MP kamera, kullanıcının vücudu ve hareketleriyle alakalı veri toplayabilmek için gerekli birtakım sensörler, Bluetooth Low Energy, Wi-Fi ile internet bağlantısı, S Voice sayesinde sesli kontrol desteği, çift hoparlör, sosyal medya, sağlık, fitness ve diğer türlere mensup önyüklü Android uygulamaları ve 10 saati aşkın kullanım süresine sahip olacak.

Android işletim sistemi Galaxy Gear, Samsung'un Galaxy telefon ve tabletleriyle eşleştirilebilecek. Böylece gelen çağrıları saat üzerinden kontrol etmek, mesaj/e-posta okumak, arama kayıtlarına göz atmak mümkün hale gelecek. Nabız ölçme, kullanıcının sağlığına ilişkin raporlar oluşturabilme gibi sağlık ile ilgili kabiliyetlere sahip olacak akıllı saatin herhangi bir mobil cihazdan bağımsızken ne kadar işlevsel olacağı merak konusu. Gear Manager isimli bir uygulamayla yönetilebilecek aygıtın Samsung dışındaki firmaların ürünleriyle de eşleştirilip eşleştirilemeyeceği hususunda henüz bir bilgi bulunmazken, saatin çıkış tarihi ve fiyat bilgisi de halen detaylanmış değil.

Galaxy Gear prototipine ait görüntülere aşağıdaki resim galerisinden ulaşabilirsiniz. Daha fazla detay için Samsung'un 4 Eylül günü Türkiye saatiyle 20.00'da youtube.com/samsungmobile üzerinden canlı olarak yayınlanacak etkinliğini izleyebilirsiniz.

Yazar: Bilal Akgündüz

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 2.09.2013
Kaynak: VentureBeat

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler