Dört dolarlık fiyatıyla dünyanın en ucuz akıllı telefonu duyuruldu

Dört dolarlık fiyatıyla dünyanın en ucuz akıllı telefonu duyuruldu

Doyuma ulaştığı sanılan Çin pazarından sonra mobil cihaz üreticileri büyümeyi sürdürmek adına Hindistan'a yatırım yapmaya başlamıştı. Son gelişmeleri fırsata çevirmek isteyen Hindistan'ın yerli üretimi adeta zorunlu kılan şartları sayesinde ülkede üretim operasyonları yürütmek her geçen gün daha uygun hale geliyor. Geçen sene kurulan Ringing Bells adlı şirket bunun en büyük örneği.

Bugün Freedom 251 adında dünyanın en ucuz akıllı telefonu olarak kayıtlara geçmesi beklenen bir ürün tanıtan Ringing Bells, yarın bir akıllı telefonu dört dolardan daha düşük bir fiyatla piyasaya sürmeye cüret eden ilk isim olacak. 251 rupi (11 ₺) fiyat etiketli bu telefon ucuz olmasına rağmen donanım anlamında tüketiciyi hiçbir imkandan mahrum bırakmıyor.

4 inç 960 x 540 piksel IPS LCD ekran, 1,3 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB hafıza, 3,2 MP arka, 0,3 MP ön kamera, 1450 mAh pil ve Android 5.1 Lollipop işletim sistemini kullanan Freedom 251, yalnızca 3G desteğine sahip olsa da bu fiyata bir Android telefon satın almak dahi büyük bir lütuf olsa gerek.

Yarın yerel üreticinin bu modeli için oluşturulan internet sitesi vasıtasıyla ön sipariş alımına başlanacak. Ardından 11 lira değerindeki Freedom 251'in en azından Hindistan ve çevre ülkelerde satışa çıkması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 17.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler