Flappy Bird oyunu App Store ve Play Store'den kaldırılıyor

Flappy Bird oyunu App Store ve Play Store'den kaldırılıyor

Yaklaşık 10 ay önce yayımladığı Flappy Bird adlı oyunu kısa süre önce büyük bir çıkış yaşayan oyun geliştiricisi Dong Nguyen, Twitter hesabından popüler oyunu kaldırmaya karar verdiğini açıkladı. Bir süredir Flappy Bird'in başarısını abartan teknoloji basınından dert yanan Vietnamlı geliştirici, istemediği bu şöhretten kurtulmak için böyle bir yola başvurmaya karar verdi. Oyuncu sayısı 50 milyonu aşan oyunun önümüzdeki saatlerde indirilebilir olduğu uygulama mağazalarından kaldırılması bekleniyor.

Android ve iOS platformlarında büyük ilgi gören Flappy Bird, mobil oyun sektörünün en çok ilgi gören en kötü oyunu olarak nitelendiriliyor. Oyuncuya küçük bir kuşun kontrolünü veren oyunda amaç, ekrana dokunarak kuşun uçuş yüksekliğini ayarlayarak iki boru arasından geçmek. Yapımcısına günlük 50.000 dolar reklam geliri sağlayan oyun için internet üzerinden en iyi incelemeyi yazmak üzere bir kampanya dahi başlatılmıştı.

En popüler oyununu yayımdan kaldıracak olsa da Vietnamlı geliştirici yeni oyunlar yapmaya devam edecek. Ancak Flappy Bird'i kesinlikle başka bir stüdyoya veya geliştiriciye satmayı düşünmediğini de bildirdi. Geliştiricinin Flappy Bird ile aynı mantığı paylaşan farklı birkaç iOS oyunu daha bulunuyor. Bu oyunların da App Store'de en popüler ücretsiz uygulamalar arasında yer aldığını belirtelim.




Eklenme tarihi: 8.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler