Popüler iOS ve Android oyunu Flappy Bird milyonlarca oyuncuya ulaştı

Popüler iOS ve Android oyunu Flappy Bird milyonlarca oyuncuya ulaştı

Mayıs 2013'te iOS için yayımlanan Flappy Bird, Vietnamlı bir bağımsız oyun geliştiricisi olan Dong Nguyen tarafından geliştirildi. Geçtiğimiz aralık ayına kadar kimsenin haberder olmadığı bu küçük boyutlu mobil oyun, iki aydan kısa sürede Apple App Store'nin en popüler ücretsiz uygulama listesinde ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Hayranlarının en iyi incelemeyi yazabilmek için kampanya başlattıkları Flappy Bird'in iOS platformundaki değerlendirilme istatistiği üst düzey uygulamalarla aynı konuma yükseldi.

8-bitlik grafiklere sahip olan ve yalnızca ekrana dokunarak kontrol edebileceğiniz bir kuşu konu alan oyunun Android versiyonu 22 Ocak'ta indirmeye sunuldu. 12 günde 10 milyon kez indirilen sinir bozucu oyuna ilgi her geçen gün daha da artıyor. Kendisiyle irtibata geçen basın mensuplarına Flappy Bird için hiçbir tanıtım faaliyetinde bulunmadığını belirten oyunun geliştiricisi, oyunuyla alakalı hiçbir sosyal kanalın da kendisine ait olmadığını beyan etti. Vietnamlı geliştirici, Flappy Bird'in başarısını sosyal medyanın gücüne bağlıyor.

Halihazırda www.flappybird.com adresinden de tecrübe edilebilen oyunun resmi iOS ve Android oyunları uygulama mağazalarında erişime sunulmuş durumda. Windows Phone sürümü üzerinde çalışılan Flappy Bird'i BlackBerry 10 modellerine kurmak içinse Android .apk dosyasını kullanmak mümkün. Yapımın oynanış videosu aşağıdadır.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 3.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler