Flappy Bird ağustosta yeniden iOS ve Android için indirmeye sunulacak

Flappy Bird ağustosta yeniden iOS ve Android için indirmeye sunulacak

2013'ün sonunda iOS platformunun en popüler oyunu olarak App Store'de ilk sıraya demir atan Flappy Bird, birkaç hafta içerisinde on milyonlarca kez indirilmişti. Bu beklenmedik başarısının ardından Android işletim sistemi için port edilen oyun, basit yapısı ve bir o kadar da bağımlılık yapıcı oynanışıyla 50 milyondan fazla aktif oyuncuya ulaşmayı başarmıştı.

Dong Nguyen adında Vietnamlı bir oyun programcısı tarafından geliştirilen Flappy Bird, günlük 50,000 dolara ulaşan reklam gelirine rağmen geliştiricisi tarafından geçtiğimiz şubat ayında uygulama mağazalarından kaldırılmıştı. Oyunun bağımlılarından gelen mesajlar üzerine oyunculara daha fazla zarar vermemek adına en başarılı ürününü kaldırmaya karar veren uzak doğulu geliştirici, batı medyasına verdiği röportajlarla oyunu yeniden indirmeye sunacağını duyurmuştu. Bugün CNBC'den Kelly Evans, Flappy Bird'in babasıyla yaptığı röportajdan bazı detaylar paylaştı ve oyunun çıkış tarihini açıkladı.

Ağustos ayında yeniden indirmeye sunulacak Flappy Bird, daha az bağımlılık yapıcı bir sistem benimseyecek ve çoklu oyuncu moduna destek sunacak. Android ve iOS için çıkış yapacağı kesinleşen oyun, bu sefer diğer platformlar için de çıkış yapabilir. Dong Nguyen, Flappy Bird'in yanı sıra binalardan zıplama eylemi üzerine geliştirilen yeni bir mobil oyun hazırladığını da beyan etti.



Eklenme tarihi: 15.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler