Flappy Bird yenilenmiş versiyonuyla resmen geri dönüyor

Flappy Bird yenilenmiş versiyonuyla resmen geri dönüyor

Dong Nguyen'in kısa sürede büyük bir patlama gerçekleştirerek 50 milyonu aşkın cihaza ulaşan mobil oyunu Flappy Bird resmen geri dönüyor. Twitter hesabı üzerinden bir oyuncunun sorularını yanıtlayan Vietnamlı geliştirici, meşhur oyunun yeniden indirmeye sunulacağını resmen açıkladı. Daha önce bir dergiye verdiği röportajda, bağımlılık potansiyeli yüksek olduğu gerekçesiyle kaldırdığı oyununu yeniden yayımlayabileceğini dile getirmişti. Geliştiricinin son mesajları, yapımın yenilenmiş olarak tekrar çıkış yapacağını resmileştirmiş oldu.

Retro grafiklere sahip küçük boyutlu Flappy Bird oyunu, geçtiğimiz yıl mayısta iOS için yayımlanmıştı. Aralık ve ocak aylarındaki sebebi bilinmeyen talep patlaması sonucu indirme sayısı on milyonlara ulaşan oyun, şubatta tüm uygulama mağazalarından kaldırılmıştı. Android versiyonu da mevcut olan Flappy Bird, yakın bir zamanda olmasa da ilerleyen dönemlerde yenilenmiş olarak tekrar mobil oyuncularla buluşacak. Ancak oyunun içerisine bağımlılığı önlemeye yönelik uyarılar yerleştirilmiş olacak.

Oyunla ilgili uyarıların yanı sıra oynanışı ve belki de grafikleri de yenilenmiş olarak Flappy Bird 2 formunda mobil sektöre sunulacak oyunun ne zaman çıkış yapacağı bilinmiyor. 28 yaşındaki oyun programcısı, ilk Flappy Bird oyununu insanların Flappy Bird bağımlılığı sonucu zarar görmeye başladıklarını öğrenmesi üzerine kaldırmaya karar vermişti.



Eklenme tarihi: 20.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler