Fitbit, akıllı saat girişimi Pebble'yi satın almayı planlıyor

Fitbit, akıllı saat girişimi Pebble'yi satın almayı planlıyor

Pebble, 2012'de bağış platformu Kickstarter üzerinden başlatığı kampanyasıyla 99 dolarlık akıllı saati için 10 milyon dolar toplamıştı. Giyilebilir elektronik pazarının hareketlenmesinde kritik rol oynayan girişim, geçtiğimiz yıl iki yeni saat ile 20 milyon dolar hasılat ile kendi bağış rekorunu kırmıştı. Ancak bağışlarla ayakta durmakta zorluk yaşayan firma, daha büyük bir oyuncu tarafından satın alınmak üzere.

The Information tarafından yayımlanan habere göre akıllı saat girişimi Pebble, içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle akıllı bileklik üreticisi Fitbit tarafından satın alınacak. 34-40 milyon dolar arası bir mebla karşılığında Pebble'nin borçlarını üstlenmek şartıyla tüm fikri mülkiyetini satın alacağı belirtilen Fitbit, her ne kadar kendisi de ekonomik sorunlarla mücadele etse de giyilebilir elektronik pazarında uzun süredir ilk sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl saat üreticisi Citizen'in 740 milyon dolarlık teklifini reddeden Pebble, daha sonra Intel'den gelen ön şartlı 70 milyon dolarlık teklifi de elinin tersiyle itmişti. Daha önce satılmasına yöneticilerinin müsaade etmediği Pebble'nin Fitbit'e neredeyse borçları karşılığında satılacak olması vizyon eksikliği olsa gerek.

Bir hafta kullanım süresine sahip elektronik kağıt ekranlı akıllı saatleri ve iOS, Android uyumlu bildirim yansıtma fonksiyonunu temel alan işletim sistemiyle Pebble, sektörün en kapsamlı giyilebilir elektronik ekosistemlerinden birini oluşturmuştu. Fitbit, anlaşmanın başarılı olması halinde bu ekosistemi kendi fitness bileklik çözümlerini iyileştirmekte kullanacak.



Eklenme tarihi: 1.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler