Facebook’taki acil kan mesajları

Facebook’taki acil kan mesajları

Uzun zamandır devam eden ve son günlerde milyonlarca üyesi olan sayfalarda ve gruplarda yayınlanan, insanların durum iletilerinde de paylaştığı “acil kan lazım” mesajları, dolandırıcıların gelir kapısı oldu. Arayan kişilerden para ve kontör talep eden dolandırıcılar Facebook’taki sahte profiller sayesinde binlerce kişiyi kandırmış durumda.

Numaralar üç gün içerisinde yenileniyor
İlk zamanlar bir hastanedeki acil durumda olan bir hasta için istenen kan son günlerde, insanları daha iyi kandırabilmek için “kızım için” şekline dönüştü. Duygu sömürüsü de yapılan mesajlardan etkilenen bir çok kişi, verilen numarayı aradıklarında, karşı tarafın kontör ve para ihtiyacını da karşılamaya çalışıyor. Facebook’ta verilen bu telefon numaraları 3 gün içerisinde kapatılıyor ve yeni bir numara alınarak yeni bir mesaj yayınlanıyor.

Para ve kontör isterlerse şüphelenin
Bu durumdan en çok etkilenenler tabi ki gerçekten kan ihtiyacı olan kimseler olacaktır. Facebook üzerinden bir anda milyonlarca kişiye ulaşmak mümkün. Fakat bu mesajlardan hangilerinin doğru olduğunu bilmek çok zor. Yardım etmek isteyenler karşı taraftan gelen para ve kontör isteklerinde daha dikkatli davranmalılar.

Diğer dolandırıcılık mesajları



Eklenme tarihi: 30.03.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler