Evleaks: Huawei Nexus, Snapdragon 820 yongasından gücün alacak

Evleaks: Huawei Nexus, Snapdragon 820 yongasından gücün alacak

Bu sene biri LG diğeri Huawei'ye emanet edilen iki Nexus telefonu üzerinde çalıştığı bilinen Google, geçen yıl öldü denen özel cihaz serisini yeniden canlandırmayı amaçlıyor. 2014'te Motorola Nexus 6 çözümünü piyasaya süren ve telefonun devasa yapısı hasebiyle hedef tüketici kitlesi daralan internet devi, bu yıl ürün yelpazesine hem Nexus 5 hem de Nexus 6 halefi olarak nitelendirilebilecek iki cihaz ekleyecek.

Nexus 6'ya halef olacak yeni Google telefonunun üreticisi olarak görevlendirilen Huawei, meşhur telefon-tablet melezi serisi Ascend Mate'de elde ettiği tecrübeyi ilk Nexus çözümüyle tüm dünyaya göstermeye çalışacak. Henüz hakkında fazla detay ortaya çıkmayan Huawei damgalı Nexus'a dair ilk ciddi rapor emektar sızıntı kaynağı Evleaks'tan geldi. Gerçek adı Evan Blass olan güvenilir endüstri insanı, bir kez daha herkesten önce mühim bir sızıntıya imza attı.

Huawei Nexus'un 5,7 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağını bildiren @evleaks, melez telefonun Qualcomm tarafından yıl sonuna yetiştirilmeye çalışılan Snapdragon 820 çipinden gücünü alacağını müjdeledi. Metal gövde, arka kısmında parmak izi okuyucu ve USB Type-C portuna sahip Ascend Mate tabanlı dev Nexus'un Qualcomm'a ait özel tasarım 64-bit Kyro işlemcilerle yılın en yüksek performanslı telefonu olacağı kesin. 2015 son çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen Nexus'lar, Google'nin Android M işletim sistemini beraberinde getirecek.



Eklenme tarihi: 16.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler