6 inçlik ilk 4K Ultra HD AMOLED panel resmen tanıtıldı

6 inçlik ilk 4K Ultra HD AMOLED panel resmen tanıtıldı

2014 sonunda AMOLED ekran üretimine başlayan Everdisplay, bugün endüstrinin ilk 4K Ultra HD çözünürlüklü OLED telefon panelini tanıttı. Çin'deki Hehui Optoelectronics olan şirketin şimdiden yeni ürünü için alıcı aramaya başladığı ifade ediliyor.

Daha önce Uzak Doğulu küçük firmalara panel tedariğinde bulunan Everdisplay'ın müşteri ağına kısa süre önce HTC ve Huawei eklenmişti. Çinli üretici, giderek alıcı profili yükselttiği gibi ürün çeşitliliği ve üretim hacmini de artırıyor. 6 inçlilk 4K AMOLED panel prototipi firmanın yoğun ar-ge çalışmalarına en güzel örnek.

Everdisplay'ın başı çektiği AMOLED üreticisi Çinli şirketler, bu hızla büyümeye devam ederse analistlere göre 2018'e kadar LTPS AMOLED panel tedariğinde Koreli rakipleri Samsung ve LG'yi geride bırakmayı başaracak. Samsung'dan önce davranıp ilk 4K telefon panelini sergileyen Hehui'nin piyasaya sürülecek ilk 4K cihazlar için tedarik anlaşmaları üzerinde çalışıyor. Yıl sonuna kadar 734 ppi piksel yoğunluğuna sahip bu panelin mevcut olduğu telefonlar satışa çıkmış olacaktır.



Eklenme tarihi: 6.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler