Çin'de 4 milyar dolarlık yeni bir OLED fabrikası inşa edilmeye başladı

Çin'de 4 milyar dolarlık yeni bir OLED fabrikası inşa edilmeye başladı

2014'ten beri AMOLED ekran üretimi gerçekleştiren ve Xiaomi gibi büyük oyunculara panel tedariği gerçekleştiren Çinli EverDisplay, yüksek üretim kapasitesine sahip yeni bir fabrikanın inşasına başladı. Firmanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin pazarının küçük ve orta ölçekli AMOLED ekran ihtiyacını karşılamak için 4 milyar doları aşkın yatırım bütçesiyle Şanghay'da dev bir tesisin inşasına başlandığı duyuruldu.

6-gen (1500 x 1850 mm) cam tabaka üretimi gerçekleştirilecek olan Şanghay'ın Jishan sanayi bölgesindeki fabrikada aylık 30 bin tabaka üretim hacmine ulaşılabilecek. Ağustos 2018'de test çalışmaları gerçekleştirmeyi planlayan EverDisplay, 2019 başında resmen seri üretime başlamış olacak. Hedeflenen aylık 30 bin tabaka üretim kapasitesine ise 2021'de ulaşılması bekleniyor.

Çin hükümetinin LCD'den OLED'e geçişin kaçınılmaz olduğu ekran piyasasında Japon ve Koreli rakipleriyle arasında farkı kapatmak adına başlattığı teşvik çalışmaları meyve vermeye başlıyor. Devlet destekli Tsinghua Üniversitesi'nin geliştirdiği OLED üretim teknolojilerini kullanan EverDisplay, BOE gibi büyük panel tedarikçileri, yakın gelecekte iç pazardaki panel tedariğinin büyük bölümünü ele geçirmeyi planlıyor. Öte yandan teknoloji paylaşımı sayesinde OLED üretim teşviklerinden faydalanmak isteyen birçok firma, milyar dolarlık yatırımlar ve sıfır tecrübeyle OLED üretimine yöneliyor.



Eklenme tarihi: 12.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler