Esnek ekranlı ilk Samsung telefonu ekimde gün yüzüne çıkıyor

Esnek ekranlı ilk Samsung telefonu ekimde gün yüzüne çıkıyor


2013'ün başında düzenlenen tüketici elektroniği fuarı, Samsung'un yeni nesil donanım elemanları tanıtımıyla hareketlenmişti. Sekiz çekirdekli ilk yongada sistemini duyuran üretici, yıllardır üzerinde çalıştığı Youm adlı esnek AMOLED ekranlarının son örneklerini sergilemişti. Plastik tabanlı bu görüntüleme birimi, ultra ince ve hafif olmasının yanı sıra kırılmaz ve esnek yapısıyla da dikkat çekiyordu. Yakın zamanda bu çözümün eşlik ettiği bir cihaz piyasaya sürmeyi planlamadığını ifade eden Samsung, aylar sonra yaptığı açıklamayla esnek ekran teknolojilerini merakla bekleyen tüketicileri yeniden heyecanlandırdı.

Güney Koreli Yonhap News haber ajansına konuşan Samsung SDI şirketinden sorumlu Samsung CEO'su Park Sang-jin, önümüzdeki ay ilk esnek ekranlı akıllı telefonlarını piyasaya süreceklerini doğruladı. Gerçekten kavisli yapıda mobil cihaza entegre edilecek panelin boyutu ve çözünürlüğüne ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak telefonun Android işletim sistemiyle yüklü gelmesi ve Galaxy serisine mensup olması bekleniyor.

Yıl sonuna kadar satışa sunulacak Samsung'un esnek ekranlı telefonuna LG'nin aynı nitelikte bir OLED ekrana sahip çözümü eşlik edecek. Fakat LG üretimi modelin düz yapıda bir ekranla geleceği rapor ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 25.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler