Yüksek dayanıklılığa sahip elmas ekranlı telefonlar geliyor

Yüksek dayanıklılığa sahip elmas ekranlı telefonlar geliyor

Mobil cihaz dünyasının kırılmaz cam hayali gerçek olmak üzere. Laboratuvar ortamında elmas üretimi yapan yarı iletken üreticisi Akhan Semiconductor, elmas kaplı ekrana sahip ilk akıllı telefonun 2019'da satışa çıkmış olacağını duyurdu. Daha önce 2017 sonunu işaret eden Amerikalı firma, bu sefer güçlü üretici iş ortaklarıyla elmas çözümünü zamanında tüketiciyle buluşturacağından emin.

Sıradan dayanıklı camlardan altı kat daha güçlü ve 10 kat daha sert olduğu belirtilen elmas ekran, nanokristal düzeninde sıralanmış elmaslardan oluşuyor. Tek başına kullanılabildiği gibi Corning Gorilla Glass gibi mevcut çözümlerle birlikte de ekrana uygulanabilecek ürünün mobil cihazlarda dayanıklılığı ciddi oranda artırması bekleniyor.

Sektörün ileri gelen isimleri safir camın verimli üretimi için ar-ge faaliyeti yürütürken mobil cihazların dayanıklı materyal ihtiyacını elmasla karşılama fikrini geliştiren Akhan, önümüzdeki yıl birden fazla akıllı telefon üreticisiyle bu projeyi tüketicilerin kullanımına sunarak safir cama karşı ilk rakip çıkaran isim olmayı planlıyor.



Eklenme tarihi: 6.02.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler