Dünya çapında akıllı telefon kullanıcı sayısı 1.5 milyar oldu

Dünya çapında akıllı telefon kullanıcı sayısı 1.5 milyar oldu

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, araştırma şirketlerinin dünyada ve Türkiye’deki akıllı telefon kullanım oranlarına ilişkin raporlarını değerlendirdi.

Araştırma şirketi IDC’in bu yılın 3. çeyrek raporuna göre, dünyada toplam 1.5 milyar akıllı telefon kullanıcısı var ve dünya genelinde 3. çeyrekte gerçekleşen 467.9 milyon telefon satışının yüzde 55.2’sini akıllı telefon satışları oluşturuyor. Rapora göre 2012’de 697 Milyon olan toplam akıllı telefon satışı; 2013’ün ilk üç çeyreğinde 712.5 Milyona yükseldi. 2016 yılında satılan akıllı telefon adedinin ise tüm dünyada 1 milyarı geçeceği tahmin ediliyor.



Araştırma şirketi GFK’nin raporuna gore ise 2013’ün 9 aylık döneminde Türkiye’de telefon satışlarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2’lik az artışa rağmen, akıllı telefon satışları yüzde 77 artış kaydetti

Ertürk, Avea’nın Türkiye’deki mobil operatörler arasında akıllı telefon kullanan abone sayısıyla liderliğini koruduğunu söyledi. Akıllı telefonlara artan bu ilgiyi karşılamak üzere Avea olarak, gerek kendi markalı cihazları, gerekse de diğer iş ortaklarından sağlanan cihazlara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyleyen Ertürk; bu yatırımların geri dönüşünü hem mobil internet gelirlerinde hem de akıllı telefon penetrasyonundaki ciddi artışlarla aldıklarını söyledi.



Eklenme tarihi: 22.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler