DisplayMate: Galaxy Note 3 piyasadaki en iyi ekrana sahip

DisplayMate: Galaxy Note 3 piyasadaki en iyi ekrana sahip


OLED ekran piyasasının hakimi Samsung, 2010'dan beri üst düzey akıllı telefonlarında bu panel teknolojisiyle geliştirilmiş ekranlarla donatıyor. Her yeni aygıtta görüntü kalitesi ve parlaklığı artırmayı başaran Güney Koreli üretici, renk yelpazesi ve kontrast oranı hususunda rakipsiz OLED ekranlarıyla LCD türüne rakip olabilecek seviyeye ulaşmıştı. Nihayet Galaxy Note 3 sayesinde Samsung, görüntü kalitesi, gerçekçi renk üretebilme kabiliyeti, parlaklık, ışığı yansıtma oranı ve güç tüketiminde günümüzün en iyi LCD'lerini geride bırakmayı başardı.

Samsung'un en yeni Super AMOLED ekranını bünyesinde barındıran Galaxy Note 3, görüntüleme çözümleri uzmanı DisplayMate tarafından yayımlanan detaylı analize göre; halihazırda satışa çıkmış en iyi mobil cihaz ekranına sahip. Galaxy Note 2'den %85, Galaxy S4'ten ise %40 daha parlak ve %26 daha tasarruflu çalışabilen ekran, Universal Display'ın yeşil PHOLED donanımıyla geliştirildiği için önceki yıla kıyasla çok daha az güç tüketimiyle görüntü sunabiliyor. Full HD (1920 x 1080) çözünürlüğünde ve 388 ppi piksel yoğunluğundaki donanım ayrıca, IPS LCD'ler de dahil olmak üzere mobil aygıtlar arasındaki en parlak ekran olarak nitelendiriliyor.

Otomatik parlaklık modunda 660 nit parlaklığa ulaşarak olağanüstü bir performans ortaya koyan Galaxy Note 3, ARM Mali-T628MP6 grafik işlemcisi, 3 GB LPDDR3 sistem belleği, 100 MB/sn veri aktarım hızına ulaşabilen NAND flaş hafızası, yeni nesil S Pen fonksiyonları ve USB 3.0 arayüzüyle Samsung'u telefon-tablet melezi sınıfında rakipsiz hale getirdiğini söyleyebiliriz. Cihazın 5.68 inçlik Super AMOLED ekranına dair detaylı DisplayMate analizine buradan göz atabilirsiniz.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 2.10.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler