Corning'in yeni dayanıklı camı Gorilla Glass 5 duyuruldu

Corning'in yeni dayanıklı camı Gorilla Glass 5 duyuruldu

Elektronik cihaz ekranlarının büyümeye başlamasıyla koruyucu cam endüstrisi de devasa boyutlara ulaştı. Sektörün mutlak hakimi Corning, bu güne kadar 1800'den fazla cihaz türü ve toplam 4,5 milyarı aşkın cihazın ekranını darbelere karşı korudu. Gorilla Glass adını verdiği koruyucu cam çözümünün en yeni versiyonunu Gorilla Glass 5 adıyla resmen tanıttı.

İki sene önce piyasaya sürülen Gorilla Glass 4'e kıyasla darbeler karşısında dört kat daha başarılı olduğu belirtilen Corning Gorilla Glass 5, 1,6 metreden sert zemine yüz üstü yapılan düşürmelerin %80'ninden sağlam çıkmayı başarmış. Tüketicilerin ortalama yüzde 85'inin yeni aldıkları cihazı ilk yılında en az bir kez düşürdüğünü tespit eden Corning, güçlendirdiği yeni Gorilla Glass paneliyle bu düşürmelerin hüsranla sonuçlanmasını minimuma indirmeyi planlıyor.

Üreticilerin Gorilla Glass 5'i önümüzdeki aylarda piyasaya sürecekleri yeni cihazlarında kullanmaya başlayacağını belirten Corning'in muhtemelen kavisli ekranlarda da iş ortaklarına bu paneli tedarik etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 21.07.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler