Corning, iki kat daha sert Gorilla Glass 4 camını tanıttı

Corning, iki kat daha sert Gorilla Glass 4 camını tanıttı

2007'den piyasada faaliyet gösteren Corning'in kuvvetlendirilmiş Gorilla Glass camları, şimdiye kadar 1.395 farklı model ve 3 milyardan fazla üründe kendine yer buldu. Son dönemde safir kristal camların oluşturduğu kısa süreli tehdit dışında sektörde rakipsizliğini sürdüren New York merkezli şirket, bugün en yeni materyal teknolojileriyle geliştirdiği dördüncü nesil Gorilla camını tanıttı.

Günümüzdeki birçok akıllı telefon ve tablete eşlik eden Gorilla Glass'tan neredeyse iki kat daha dayanıklı olduğu ifade edilen Gorilla Glass 4, orta mesafeli telefon düşürme senaryoları üzerinde yoğunlaşılarak sağlamlaştırılmış. Her yıl yüz milyonlarcası piyasaya sürülen akıllı telefon gibi taşınabilir cihazlarda oluşabilecek kırılmaları önlemek üzere geliştirilen CGG4, giriş ve orta seviye cihazlarda kullanılan Soda Lime camların kurtulması mümkün olmayan 1 metrelik düşüşlerin %80'inden zarar görmeden kurtulmayı başarıyor.

Sıradan camlarda gösterdiği başarıyı üst segmentte de tekrar eden dördüncü nesil Corning Gorilla serisi cam, yalnızca 0,4 milimetre kalınlığında sağladığı dayanıklılıkla 0,7 mm'lik Gorilla Glass 3'ü alt edebiliyor. Kalınlık avantajı, önümüzdeki yıl bizi çok daha ince dizayn edilmiş akıllı telefon ve tabletlerin beklediğine işaret ediyor. 2015'te çıkış yapacak Corning'in iş ortaklarına ait tepe modellerin CGG4 ile donatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Eklenme tarihi: 20.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler