Çinli tablet üreticileri giriş seviye dizüstülere yönelmeye başladı

Çinli tablet üreticileri giriş seviye dizüstülere yönelmeye başladı

Yükseliş ivmesini yitiren tablet bilgisayar piyasasına bir darbe de Çinli üreticilerden geldi. Digitimes, "white-box" tablet üreticilerinin üretim bantlarında değişikliğe giderek dizüstü bilgisayar üretimine başlama eğiliminde olduğunu açıkladı. Geniş ekranlı telefonların mobil piyasayı hakimiyeti altına almasıyla önemini yitiren tabletler artık yerini melez formda dizüstülere bırakıyor.

Yeterli teknolojik altyapı ve patente sahip olmadığı için giriş seviye dizüstüler üreten Çinli tablet imalatçıları, ekran büyüklüğünü 12 inçin altında tutup Intel'in Bay Trail işlemcilerini kullanıyor. 16/32 GB dahili hafızaya sahip dizüstüler 150 doları aşmayan fiyatlarıyla giriş seviye dizüstü pazarında rekabeti kızıştıracak gibi görünüyor.

2009'da ilk iPad cihazıyla tablet endüstrisini mobil sektörün en büyük pazarlarından biri yapacak hamlesini yapan Apple, tıpkı diğer tablet üreticileri gibi lideri olduğu pazarda satışlarını artırmak için yeni çareler üretmeye çalışıyor. 12,9 inçlik Apple Pencil stylus kalem ve akıllı klavye aksesuarlarına sahip iPad Pro bu konuda atılan en mühim adım. Fakat tedarik zincirinden öğrenilen son bilgiye göre, iPad Pro için verilen donanım tedariği siparişlerinde düşüş var. Bu bilgi, sihirli Apple dokunuşunun da düşüşe engel olamadığını gösteriyor.

2015'te durumu giderek kötüleşen tablet pazarının eski günlerine dönme şansı olarak görülen Apple'daki ciddi düşüş ve Uzak Doğulu üreticilerin dönüşümü dengeleri muhakkak etkileyecektir. Analizler, melez bilgisayarların hızla yaygınlaştığı dizüstü piyasasının kısa süreli gerilemesinden sonra daralan tablet pazarından kopan müşteri tabanıyla yeniden yükseleceğine işaret ediyor.



Eklenme tarihi: 30.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler