CAT S60: Termal kameralı ilk akıllı telefon

CAT S60: Termal kameralı ilk akıllı telefon

2012'de İngiliz elektronik firması Bullitt Group ile marka lisanslama anlaşması imzalayarak dayanıklı telefon pazarına giren Caterpillar, bugün dünyanın ilk termal kameralı akıllı telefonunu duyurdu. Gelecek hafta İspanya'da düzenlenecek MWC 2016 kapsamında sergilenecek olan mobil cihaz, termal kamera devi FLIR tarafından üretilen üstün özelliklere sahip sensörü sayesinde ısı görüntüleme işlevinin doğrudan bir akıllı telefona entegre edildiği ilk ürün oldu.

480p çözünürlüğünde termal video ve fotoğraf kaydı yapabilen CAT S60, aynı zamanda askeri düzeyde dayanıklılığa sahip bir telefon. Normal şartlarda iki metreye kadar su geçirmez olan Android cihaz üzerinde ayar düğme aktif hale getirildiğinde su geçirmezlik derecesi 5 metreye kadar çıkıyor. Ayrıca telefonun bünyesinde barındırdığı 1 mm kalınlığındaki Corning Gorilla Glass 4 cam (normal telefonlarda 0,4 mm) 1,8 metreden düşmelere karşı yüksek dayanıklılığa sahip.

Kalın koruyu cama rağmen CAT S60'ın 4,7 inç HD çözünürlüklü IPS LCD ekranı 540 nit parlaklık değerine ulaşabiliyor ve eldivenle kullanım sağlıyor. Telefonun diğer özellikleri şöyle; 1,5 GHz sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemcili Qualcomm Snapdragon 617 çipset, 3 GB RAM, 32 GB hafıza, 13 MP çift LED flaşlı arka, 5 MP ön kamera, Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi, 3800 mAh pil ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi.

Avrupa'da 659€, Amerika'da ise 599$'dan satışa sunulacak telefonun Türkiye'de de satılması bekleniyor. Zira cihazın selefi olan S50 halihazırda 2100 ₺ fiyat etiketiyle ülkemizde satışta.



Eklenme tarihi: 18.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler