Bütçe dostu Moto X yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek

Bütçe dostu Moto X yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek


Motorola'nın uzun süre sonra dünya genelinde piyasaya süreceği ilk akıllı telefon olması beklenen Moto X, tecrübeli üreticinin dünkü New York etkinliğinde resmen tanıtıldı. Binlerce farklı cihaz dizayn edebilmeyi mümkün kılan Motomaker aracı ile müşterilerine kendi telefonlarını oluşturma fırsatı sunacak Google bünyesindeki haberleşme devinin bu hizmeti yalnızca Amerika kıtasındaki tüketicileri kapsıyor. Teksas'taki fabrikasında dört gün içerisinde üretilip dağıtımı gerçekleştirilecek ürünler ve kişiselleştirme sistemi, Ağustos sonunda erişilebilir olacak.

Moto X'in Birleşik Krallık'ta satışa sunulup sunulmayacağını öğrenebilmek için Motorola ile irtibata geçen bir İngiliz internet sitesi, Google görüşüyle hazırlanan ilk Motorola telefonun İngiltere dahil tüm Avrupa'ya resmi distribütörler aracılığıyla giriş yapmayacağını açıkladı. CNET.com'a etkinlik sonrası röportaj veren Motorola CEO'su Dennis Woodside de yayımlanan haberi doğruladı. Ancak Moto X'in bir mobil cihaz ailesi olduğunun altını çizen Woodside, yıl sonuna doğru hem Amerika'daki ön ödemeli operatör aboneleri hem de Avrupa gibi Moto X'in resmen satılmayacağı ülkelere yönelik bütçe dostu bir Moto X sürümünün piyasaya sürüleceğini müjdeledi.

Operatör anlaşmasız perakende fiyatı 16 GB'lik sürüm için 575$, 32 GB'lik versiyon içinse 625$ olarak belirlenen Moto X, tahminlerin oldukça üzerinde bir fiyatla çıkış yapacak. Motorola'nın her fırsatta üst düzey teknolojileri bütçe dostu fiyatlarla sunma hedefiyle çelişen akıllı telefonun ABD'de oluşturulan üretim tesisi, hızlı sevkiyat mekanizması, kişiselleştirilebilir donanımı ve Motorola'nın bir mobil iletişim teknolojileri uzmanı olarak kendi geliştirdiği, farklı materyallerle kullanıldığında performans kaybı yaşamayan frekans alışverişi tekniği nedeniyle bu kadar pahalı fiyatlandırıldığı düşünülüyor.

Bu kadar farklı çeşitte materyalle üretilmiş arka kapak seçeneğiyle hiçbir üreticinin Moto X'in elde ettiği 4G LTE performansına yaklaşamayacağını iddia eden Motorola, tüm bu avantajları ekonomik fiyatlarla satışa sunamayacağını dolaylı yollardan dile getiriyor. Ancak 2013'ün sonuna kadar daha geniş bir satış ağına sahip bütçe dostu yeni Motorola telefonu ile bu durumu telafi edilmesi bekleniyor. Motorola ve Google ayrıca, önümüzdeki haftalarda Moto X Google Edition'u da Play Store aracılığıyla piyasaya sürecek.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 2.08.2013
Kaynak: CNET

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler