Bürokrasi simülasyonu Papers, Please tablet bilgisayarlar için onaylandı

Bürokrasi simülasyonu Papers, Please tablet bilgisayarlar için onaylandı


Papers, Please yapımı için mayısta Steam'ın Greenlight programı üzerinden oyunculara ulaşarak destek arayan bağımsız geliştirici Lucas Pope, 8 Ağustos'ta PC ve Mac sürümlerini satışa sunduğu oyununu mobil cihazlara uyarlamayı planlıyor. Pocket Gamer sitesine konuşan başarılı oyun programcısı, yeni oyununu Android ve iOS platformunun tablet bilgisayarlarına port edeceğini resmen açıkladı.

Kısa süre önce 9,99$ fiyatla Steam, Gog.com ve Humble Store'den tüketicilerin beğenisine sunulmuş olmasına karşın özgün oynanış türü sayesinde popüler hale gelen bürokrasi simülasyonu, Arstotzka isimli hayali bir komünist ülkeyi konu alıyor. Oyuncunun kontrol ettiği karakter, Arstotzka'nın komşusu Kolechia ile arasındaki savaşı sonlandırmasının ardından altı yıl sonra yeniden açılan Greslin Sınır Kapısı'nda göreve başlar. 1982 kışında geçen yapım, oyuncudan gümrükten geçmeyi umut eden insanları en ince ayrıntısına kadar kontrol etmesini ve aynı zamanda ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirmesini talep ediyor.

Oyuncunun tercihlerine göre 20 farklı sonu bulunan Papers, Please'nin hikaye bölümünün yanı sıra sonsuz oyun modu da bulunuyor. Teröristler, katiller, kaçakçı ve pasaportsuz fakir göçmenlerle dolu gümrük kapısındaki memurluğunuz sırasında sizleri şaşırtacak eylemlerle karşılaşacak, kararlarınızla Arstotzka'nın ekonomisi ve güvenliğine etki edebileceksiniz.

İçerisinde barındırdığı birtakım ögeler nedeniyle oyununun Apple App Store'ye kabul edilme ihtimalinin zayıf olduğunu dile getiren Lucas Pope, ilk olarak Papers, Please'yi Mac App Store'ye sokmaya çalışacak. Apple'den onay alabilirse iPad kullanıcıları da muhtemelen önümüzdeki aylarda bu sıra dışı yapımı tecrübe edebilme imkanına sahip olacak. Oyunun Android sürümünün sorunsuzca Google Play Store'ye kabul edileceği tahmin ediliyor. Mobil versiyonları geliştirmeden önce Papers, Please'yi farklı diller için yerelleştireceğini ve Linux sürümünü piyasaya süreceğini belirten bağımsız geliştiricinin meşhur oyunu hakkında daha fazla bilgi edinmek için papersplea.se adresini ziyaret edebilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 25.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler