Bluetooth 4.2 özellikleri açıklandı

Bluetooth 4.2 özellikleri açıklandı

2020'ye gelindiğinde 28 milyar cihazın internete bağlanıyor olacağı tahmin ediliyor. Bu devasa elektronik aygıt kütlesinin yükünü çeken kablosuz teknolojiler de planlamalarını, gelecekte internetin sahip olacağı yapıya göre şekillendiriyor. Bilhassa IoT -Internet of Things- kategorisindeki sıçrayış, Bluetooth teknolojisinin gelişmini akıllı aygıtlara kaydırmasını sağladı. Geçtiğimiz yılın aralık ayında Bluetooth 4.1'i duyuran Bluetooth SIG, aynı zamanda giyilebilir sensör ya da akıllı ev gereçlerini hedefleyen Bluetooth Smart markasını ortaya çıkarmıştı. Bluetooth grubu, bu sene IoT hamlelerini sonraki seviyeye çıkarmak için büyük bir adım daha attı ve 4.2 sürümünü resmen açıkladı.

Bluetooth 4.1 destekli cihazlara yeniden sertifikalama sürecinden sonra bir yazılım güncelleştirmesi yoluyla kazandırılabilecek olan Bluetooth 4.2, beraberinde çok önemli değişiklikler getiriyor. Bluetooth ile yapılan veri alışverişinde paket kapasitesini 10 katına çıkaracak olan bu standart, paket alışveriş hızını da 2,5 kat artırarak toplamda %250'ye varan bir kazanım sağlayacak. 4.2 versiyonu ayrıca, IPv6 desteğiyle bu standardı destekleyen cihazın doğrudan internete bağlanabilmesini mümkün kılacak. 4.2 ile yabancıların Bluetooth cihazları üzerinden bireyin konumunu belirleyerek takip etmesi zorlaşacak, veri şifreleme daha az enerji tüketimiyle daha üst bir seviyeye taşınacak.

Giyilebilir elektronikler, akıllı telefonlar, tabletler ve diğer akıllı aygıtların Bluetooth 4.2 profiline önümüzdeki yıl yükselmeye başlayacağı tahmin ediliyor. Yeni cihazlar bu büyük Bluetooth güncellemesini önyüklü olarak beraberinde getirecek.



Eklenme tarihi: 6.12.2014
Kaynak: Bluetooth

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler