Android'li BlackBerry Venice ve Passport telefonları geliyor

Android'li BlackBerry Venice ve Passport telefonları geliyor

Yıllardır Android platformuna geçiş yapacağı konuşulan BlackBerry, kısmen de olsa BB10'a entegre ettiği Android uygulama desteğiyle bu iddiaları doğrulamıştı. Şimdi gerçekten ekosistem değiştirmeye karar veren zor durumdaki telekomünikasyon devi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla bu geçişi resmen onayladı. Güvenliğini sağlaması halinde Android platformunu kullanacağını bildiren Kanadalı şirketin ürün yol haritasında iki özgün tasarımli cihaz var.

ABD'de AT&T operatörüyle satılacağı @evleaks tarafından doğrulanan BlackBerry Venice adlı telefon, Android'li BB listesinin başında yer alıyor. Super AMOLED ekrana sahip kızaklı bu telefonun Samsung'un esnek OLED panelini kullanması bekleniyor. Snapdragon 808 çipsetli aygıtın Android piyasasında benzeri olmayan bir ürün formu benimsemesi sayesinde rekabet şansı yüksek görünüyor.

Yukarıda ilk basın görüntüsü paylaşılan ikinci BlackBerry ise, firmanın son dönemde geliştirdiği en başarılı aygıt olan Passport'un Android sürümü olacak. BB10 yerine Android 5.x Lollipop işletim sisteminin yüklü olduğu bu akıllı telefon da Android evreninde rakibi olmayan bir forma sahip. Henüz kesin çıkış tarihleri belli olmayan telefonların sonbaharda duyurulacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 3.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler