BlackBerry ilk çeyrek sonuçlarıyla atakta

BlackBerry ilk çeyrek sonuçlarıyla atakta

30 Ocak’ta tanıttığı yeni işletim sistemi, yeni telefonları ve değişen ismiyle ilk çeyrek sonuçları içerisinde en çok merak edilen firma olan BlackBerry, 2013’ün ilk bölümü ile ilgili sonuçları açıkladı.

Geçtiğimiz seneler içerisinde hızlı bir düşüş yaşayan ve yaşadığı sorunlarla kullanıcılarının da güveninin kaybeden firmanın bu yıl yaptığı yeniliklerse sonuçlara başarılı bir şekilde yansıyor. Sayılar BlackBerry’nin gelirlerinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 oranında düştüğünü gösterse de zarar açıklaması beklenen şirket 114 milyon dolar kâr ettiğini açıkladı.

Telefon satışları konusunda da bilgi veren BlackBerry, yeni telefonu BlackBerry Z10’un bir milyon sevkiyat yaptığını belirtirken mağazalara gönderilen toplam cihaz sayısı 6 milyon. Dünya’da ise 76 milyon BlackBerry kullanıcısı bulunmakta.

BlackBerry’nin bu olumlu yükselişinin ilerde daha da ivmelenmesi çok muhtemel. Henüz çok yeni olan işletim sistemi ve yeni telefonlarından sadece birinin piyasada yer almasına rağmen elde edilen olumlu sonuçlar ilerisi için güzel bir örnek. Bakalım yıl sonundaki sonuçlarda BlackBerry’nin istediği gibi mi olacak.



Eklenme tarihi: 28.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler