BlackBerry için Amerika'da işler iyi gitmiyor

BlackBerry için Amerika'da işler iyi gitmiyor

2013’e büyük umutlarla giren ve geçtiğimiz senelerde yaşadığı sorunlarla beraber kaybettiği müşteri profilini geri kazanmak isteyen BlackBerry tarafından gelen ilk açıklamalar gayet güzelken son gelen haberler işlerin hiç de sanıldığı gibi gitmediğini gösteriyor.

ABD pazarı için henüz satışa çıkan yeni telefonu BlackBerry Z10’un ilk aşamadaki satışları düşük ve stok iade oranın gerisinde seyrediyor. Özellikle operatörlerde yeterli ilgili görmediğinden bahsedilen telefonla ilgili tanıtım ve pazarlama falliyetlerinin yetersiz kalması bunda en büyük etken olarak gösteriliyor ki henüz cihazın satışa sunulduğundan haberi olan Amerikalı sayısı yüzde 20 olarak tahmin ediliyor. BlackBerry hisselerine yansıyan ve düşüşe neden olan bu durumun yani satışların stok iade oranın geride kalmasının ilk defa yaşanan bir olay olduğunun da özellikle altı çiziliyor.

BlackBerry firması ise bu haberleri yalanlıyor ve hesaplamalarda bir yanlış olduğunun altını çizerek satışların beklentilerle aynı seviyede ilerlediğini söylüyor.

BlackBerry hakkında henüz konuşmak ve yorum yapmak şu aşama için erken sayılabilir. Firma yeni akıllı telefonlarından sadece ilkini piyasaya sürdüğü ve esas beklenen klasik tasarıma sahip QWERTY klavyeli modeli BlackBerry Q10’u çıkartmadığını hepimiz biliyoruz. Nisan sonunda vitrinlerdeki yerini alacak BlackBerry Q10’dan sonra satışlara bakmak ise firmanın geleceğini tartışmak için en doğrusu olacak.



Eklenme tarihi: 12.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler