BlackBerry A10 detaylandı

BlackBerry A10 detaylandı


5 inç sınıfına yönelik akıllı telefonunun hazırlıklarını sürdüren BlackBerry'nin geçtiğimiz mayıs ayında yayımladığı A serisine ait gizli slaytı internete sızdırıldı. Şirket içinde ve iş ortaklarına dağıtıldığı tahmin edilen döküman, Aristo kod adlı A10'un tüm teknik özelliklerini gün yüzüne çıkarıyor. Daha önce kısa bir video sayesinde donanım ve yazılımı hakkında önemli bilgiler ortaya çıkan A10, bu sızıntı sonrası tüm gizemini kaybetmış oldu.

5 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) 295 ppi piksel yoğunluğuna sahip dokunmatik ekran, 1.7 GHz çift çekirdekli Krait işlemci ve dört çekirdekli GPU'lu Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Pro yonga, 2 GB sistem belleği, 16 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD kart desteği, 8 MP LED flaşlı arka kamera, 2 MP ön kamera, microUSB ve microHDMI çıkışları, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 4G LTE, NFC, DLNA, microSIM yuvası, BlackBerry 10.2 işletim sistemi ve 2.800 mAh çıkarılamayan pil.

CrackBerry sitesinin forumundan internete servis edilen döküman, yukarıdaki teknik detayları ortaya çıkardı. Bunların yanı sıra Samsung Galaxy Note II'deki S-Stripe altpiksel diziliminin kullanıldığı bir OLED ekranı bünyesinde barındıran A10'un görüntü biriminin Samsung Display tarafından imal edildiği de gün yüzüne çıkmış oldu. Q10'un ardından OLED ekranlı ikinci BlackBerry konumundaki Aristo, 9.4 milimetre kalınlığında tasarlanmış.

ABD'de AT&T, Sprint ve Verizon Wireless operatörleri tarafında satılacak Z10'un halefi, bu ülkeye Kasım'da giriş yapacak. Uluslararası versiyonun da yıl sonuna kadar belli başlı Avrupa ve Asya ülkelerinde satılmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Z10 ile aynı fiyat seviyesinde bulunacak telefon, mobil oyun konusunda BlackBerry ekosistemine bazı yenilikler getirebilir. Sızan slayta aşağıdan göz atabilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 18.07.2013
Kaynak: http://forums.crackberry.com/blackberry-a10-f401/blackberry-series-specifications-828901/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler