BlackBerry 10.2 güncellemesi Andorid 4.2.2 destekleyecek

BlackBerry 10.2 güncellemesi Andorid 4.2.2 destekleyecek

Bu seneye büyük umutlarla giren ve akıllı telefonları aşama aşama tüketicilerin karşısına çıkartan BlackBerry’nin en büyük avantajlarından biri olan farklı bir platform olan Android’e ait uygulamaları sanal makineler sayesinde çalıştırabilmesiydi.

Problem ise BlackBerry 10.1 güncellemesine kadar yeni işletim sistemi, Android 2.3.3 sürümüne kadar destek vermesiydi ki bu çalıştırılan uygulamaların birçoğunun eski arayüz ile çalışmasına neden oluyor ve Android’in yeni desteklediği özellikleri kullanabiliyordu. BlackBerry yaptığı açıklama ile bu eksikliği gidereceğini belirtirken, BlackBerry 10.2 güncellemesiyle birlikte kararlı sürüm sonrasından Android 4.2.2 ile uyumlu çalışan tüm uygulamalar BlackBerry’nin işletim sistemine port edilebilecek.

BlackBerry ve kullanıcıları için önemli sayılacak bu adım ile BlackBerry’nin satışlarında daha iyi bir rakama ulaşması beklenirken, bakalım BlackBerry geçtiğimiz senelerde yaşadığı hayal kırıklıklarını bu yenilikleriyle beraber unutabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 14.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler