BlackBerry 10.2.1 sürümü Google Play Store ile birlikte dağıtılabilir

BlackBerry 10.2.1 sürümü Google Play Store ile birlikte dağıtılabilir

BlackBerry'nin QNX tabanlı mobil işletim sistemi, yakında Google Play Store dijital içerik mağazası desteğiyle güncellenebilir. Halihazırda şirket içerisinde BlackBerry 10.2.1'in testlerine devam ettiği bildirilen Kanadalı telekomünikasyon firması, sene başında piyasaya sürdüğü ilk telefonlarıyla çıkış yapan BlackBerry 10 platformunu yeterli sayıda uygulamaya ulaştırabilmek için de Google'den yardım almıştı.

Mevcut BB10 versiyonundaki Android runtime'sini büyük ihtimalle sıradaki yükseltmeyle güncelleyecek olan BlackBerry'nin kullanıcılarına rakip platformun içeriklerini daha iyi tecrübe edebilmek ve daha hızlı erişebilmek adına resmi içerik mağazasını ulaştıracağı iddia ediliyor. Son sürüm runtime, Google Play Store'yi BlackBerry 10'lu aygıtlarda erişime açacak ve böylece kullanıcılar yüz binlerce Android uygulamasına çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecek.

Şimdilik internete sızan bir dizi BlackBerry Z10 görüntüsü ve söylentilerden ibaret olan bu durumun ilerleyen günlerde resmen cihaz sahiplerine dağıtılmaya başlayacak BlackBerry 10.2.1 işletim sistemi güncellemesiyle kesinleşmesi bekleniyor. Yeni nesil mobil çözümlerinde Android platformuna geçiş yapmayı düşünen tecrübeli üretici, iddia edilen Play Store bütünleşmesini hayata geçirirse Google'nin açık kaynak kodlu ekosisteminde BlackBerry deneyiminin tam manasıyla yaşanabileceği Android'li cihaz hayali gerçekliğe bir adım daha yaklaşmış olacak.



Eklenme tarihi: 11.11.2013
Kaynak: CrackBerry

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler