AUO, 4.3 inçlik esnek, 5 inçlik Full HD AMOLED ve yeni tablet bilgisayar panellerini duyurdu

AUO, 4.3 inçlik esnek, 5 inçlik Full HD AMOLED ve yeni tablet bilgisayar panellerini duyurdu


Dokunmatik panel ve optik film fuarı Touch Taiwan 2013, "Geleceği yenilikle resmedin" temasıyla kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Organizasyonun en büyük katılımcılarından AU Optronics, 28 Ağustos'ta başlayacak fuar öncesi bir basın açıklaması yayımlayarak sergileyeceği ürünlerini tanıttı. Esnek AMOLED'den AHVA LCD'lere kadar birçok görüntüleme çözümüyle Touch Taiwan'a gelen AUO'nun yoğun araştırma-geliştirme faaliyetleri sayesinde ekran teknolojileri hususunda ciddi bir ilerleme kaydettiği bu çözümler sayesinde somutlamış oldu.

4.3 inç büyüklüğünde 0.2 milimetrelik esnek AMOLED

Ürünün imalatında kullanılan plastik katman sayesinde yalnızca 0.2 milimetre kalınlıkta dizayn edilebilen ve esnek, kırılmaz bir yapıya bürünen 4.3 inçlik AMOLED ekran, AUO'nun 0.3 mm'lik önceki protipinden bile daha ince üretilmiş. OLED elemanların ömrünü artırmak için ince film kapsülleme yöntemini kullanan Tayvanlı üretici, panelin hangi çözünürlük standardına sahip olduğunu henüz açıklamadı.

5 inçlik HD/Full HD AMOLED ekran



OLED ekran üretiminde düşük verimden kaynaklanan ciddi sorunlar yaşayan AUO, halen pahalı olduğu gibi aynı zamanda yüksek çözünürlüklere uygun bir yöntem olmayan Fine Shadow Mask üretim sürecini kullanmaya devam ediyor. Bu metotla üretilmiş 443 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) AMOLED çözümünü Touch Taiwan'da sergileyeceğini açıklayan optoelektronik uzmanı, aynı büyüklükteki HD (1280 x 720 piksel) donanımını da fuar katılımcılarının beğenisine sunacak.

Daha önce onlarca OLED çözümü tanıtan AUO'nun aynı üretim yöntemini kullanmaya devam ettiği sürece geniş hacimli seri üretim yapabilmesi pek mümkün görünmüyor. Firmanın piyasada Samsung Display'a rakip olabilmesi için lazer tabanlı LITI üretim teknolojisine yönelik yatırımlarını artırması veyahut beyaz OLED ve renk filtreli WOLED türüne yönelmesi gerekiyor.

Dünyanın en büyük tek cam çözümü: 6.5 inçlik Full HD AHVA LCD



AUO'nun geliştirdiği AHVA (Advanced Hyper-Viewing Angle) teknolojisiyle donatılan 6.5 inçlik LCD panel, halihazırda üreticilerin cihazlarına entegre edebileceği en büyük OGS (tek cam çözümü) konumunda. Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlük NTSC renk yelpazesi standardında %100'e kadar çıkabilen renk oluşturabilme performansı ve ultra ince ekran çerçevesi ile AUO üretimi bu AHVA LCD, telefon-tablet melezleri için en uygun sıvı kristal çözümlerin başında geliyor. Panelin 5 ve 5.7 inçlik versiyonlarının da AUO standında yer alacağı belirtiliyor.

7, 8 ve 10.1 inçlik AHVA LCD tablet bilgisayar ekranları

Tablet bilgisayarlarda kullanılmak üzere ürettiği 7, 8 ve 10.1 inçlik AHVA LCD panellerini tanıtacak olan firma, en büyük paneline %95'lik NTSC renk gamutu performansı sağalyan yine kendi geliştirmiş olduğu Wide Color Gamut (WCG) teknolojisini uygulamış.

İkinci bir 10.1 inçlik panel daha tanıtacağını ifade eden AUO, aktif katman tercihini Oxide TFT'den yana kullanarak %12 daha fazla ışık geçiren, 1.5 milimetrelik ultra ince bir çözüm oluşturmuş. 2560 x 1600 piksel gibi oldukça yüksek çözünürlüklü bu panelin daha yüksek verimle üretilebilmesini mümkün kılan oksit TFT, güç tüketimini de aynı özelliklere sahip panellere kıyasla belirgin bir şekilde düşürecektir.

Tayvan'ın Taipei şehrindeki Dünya Ticaret Merkezi'nin Nangang Kongre Salonu'nda sektörün büyük firmalarını ağırlayacak Touch Taiwan 2013, 28-30 Ağustos tarihlerinde ziyarete açık olacak. Geleceğin görüntüleme birimlerine ev sahipliği yapacak fuardan gelecek önemli duyurulardan haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 27.08.2013
Kaynak: AUO

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler