Optik yakınlaştırmaya sahip ASUS ZenFone Zoom detaylandı

Optik yakınlaştırmaya sahip ASUS ZenFone Zoom detaylandı

ASUS, merakla beklenen yeni nesil ZenFone telefonlarını CES 2015'e kadar saklı tutmayı başardı. Bunun neticesinde, herkesi şaşırtmayı başaran iki yeni cihaz gün yüzüne çıkarıldı. Üst düzey amiral gemisi ZenFone 2 için giriş seviye bir fiyat belirleyerek dikkatleri üzerinde toplayan firma, ikinci olarak optik yakınlaştırma fonksiyonuna sahip bir kamera-telefon melezi duyurdu.

Tanıtım öncesi ilk sinyalleri verilen 3x optik yakınlaştırma kabiliyetiyle donatılmış ASUS ZenFone Zoom, en az ZenFone 2 kadar güçlü bir telefon. Bu düzeyde optik yakınlaştırma sunabilen dünyanın en ince telefonu olarak tanıtılan ZenFone serisinin kamera odaklı yeni üyesi, en kalın noktasında neredeyse Samsung'un Galaxy K Zoom modelinin yarı kalınlığında dizayn edilmiş. İşte kamera-telefon kategorisinin son modeline ait detaylar:
Asus ZenFone Zoom
- 5,5 inç Full HD (1920 x 1080 piksel) IPS+ LCD ekran
- 128 GB'ye kadar dahili hafıza seçenekleri
- 13 MP f/2,7-4,8 diyafram aralıklı 10 katmanlı merceğe sahip arka kamera, 5 MP ön kamera
- Optik görüntü sabitleme teknolojisi, lazerle otomatik odaklanma, çift LED flaş
- 3.000 mAh pil
- Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve ASUS ZenUI kullanıcı arayüzü

Henüz prototip aşamasında olduğu tahmin edilen ZenFone Zoom, fuar alanında basın mensuplarına cam vitrinler arkasından poz verdi. Bazı teknik detayları resmiyet kazanmamış olsa da, cihazın çıkış tarihi ve fiyatı kesinleşti. ASUS ZenFone Zoom, 2015 ikinci çeyreğinde, yani en geç yaz sezonu başında 399 dolar fiyatla piyasaya sürülecek. Siyah ve beyaz renk sürümleri bulunan telefonun cihaz içerisine yerleştirilen gelişmiş optik yakınlaştırma mekanizması ve diğer görüntüleme ekipmanaları hasebiyle ZenFone 2 kadar ucuz fiyatlandırılamadığı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 5.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler