ASUS ZenFone Zoom'un optik yakınlaştırmalı kamerası: Hoya Cube

ASUS ZenFone Zoom'un optik yakınlaştırmalı kamerası: Hoya Cube

CES 2015'in sürpriz tanıtımlarından ASUS ZenFone Zoom, optik yakınlaştırma desteğine sahip en ince akıllı telefon olmayı başarmıştı. 3x yakınlaştırma yapabilen sensörü dahil birçok detayı gizli tutulan telefon, nihayet elde edilen yeni verilerle netleşmeye başladı.

WhatsOnTech internet sitesinin değindiği ZenFone Zoom konusu, ASUS ile Japon optik üreticisi HOYA arasındaki anlaşmayı gün yüzüne çıkardı. İki şirketin ZenFone Zoom'da kullanılmak üzere Hoya'nın "Cube" adını verdiği sensörü için anlaşmaya vardığını ifade eden site, bu donanım hakkındaki resmi detaylara da ışık tuttu.

İlk kez Ağustos 2013'te endüstrinin optik yakınlaştırma destekli en ince CMOS sensörü olarak tanıtılan ZenFone Zoom'un kamerası, 13,1 megapiksel çözünürlüğünde ve 1/3 inç sensör genişliğinde tasarlanmış. 10 katmanlı bir mercek, Xenon flaş ve lazer odaklanma sensörünün eşlik ettiği 6 milimetre kalınlığındaki bu kamera, f/2,7-4,8 diyafram aralığına sahip.

11,95 mm kalınlığındaki ZenFone Zoom, işte aşağıda gördüğünüz Japonya menşeli kamera sayesinde optik yakınlaştırma yetisini beraberinde getirecek. 2015 ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceği bildirilen ZenFone Zoom, 399 dolar fiyat etiketiyle satılacak.



Eklenme tarihi: 11.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler